"Boş eve hırsız girmez!.."

A -
A +
Meyveli ağaç taşlandığı, hırsız mücevher olan eve girmeye çalıştığı gibi, şeytanın işi de imanlı olanlarla ve ibadet yapanlarladır...

Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) Kâbe'deydi. Müslümanların yanı sıra bir de Yahudi geldi. O zamanlar Kâbe'ye Yahudilerle müşrikler de geliyorlardı. Mü'minlerden biri Peygamber efendimize şöyle bir soru sordu:
-Ya Resulallah! Şeytan bana namazda çok vesvese veriyor, ne yapmam gerekir?
Yahudi hemen atılıp kibirli bir eda ile şöyle dedi:
-Bizim dinimizde vesvese yok, şeytan bize vesvese vermiyor!..
Bunun üzerine, Peygamber efendimiz;
-Ya Ali, bunun cevabını sen ver! buyurdular.
Hazret-i Ali de, Peygamber efendimizin yanında sözü hiç uzatmadan kısa ve öz olarak şu cevabı verdi:
-Ya Resulallah, boş eve hırsız girmez!
Evet, meyveli ağaç taşlandığı, hırsız mücevher olan eve girmeye çalıştığı gibi, şeytanın işi de imanlı olanlarla ve ibadet yapanlarladır.
***
İmam-ı a'zam hazretleri zamanında, adamın biri parasını sakladığı yeri unutmuştu. Ne kadar düşündü ise günlerce aramasına rağmen parayı sakladığı yeri bir türlü hatırlayamıyordu. "Benim bu derdime bir çare bulursa o bulur" diyerek doğru İmam-ı a'zam hazretlerinin huzuruna gitti.
O mübarek de, adamın meramını dinledikten sonra dedi ki:
-Bu senin meselen fıkıhla ilgili değil ama, yine de sana bir yol göstereyim... Sen şimdi git bu gece sabaha kadar namaz kıl! Ümit ediyorum ki, paranı koyduğun yeri hatırlarsın!..
Adam bu cevabı aldıktan sonra gitti. Güzelce bir abdest aldı. O gece sabaha kadar ibadet edecekti. Namaz kılmaya başladı... Daha gecenin yarısı bile olmadan parayı sakladığı yeri hatırladı. Hemen namazı bıraktı, doğru parayı koyduğu yerden alıp uyudu...
Sabah olunca İmam-ı a'zam hazretlerine gidip; 
-Allahü teala senden razı olsun ey İmam! Bu derdime de çare buldun. Daha gecenin yarısında parayı koyduğum yeri hatırladım ve gidip aldım. Sonra da yattım, deyince, Hazret-i İmam ona buyurdu ki:
-Keşke sabaha kadar ibadete devam etseydin. Çünkü şeytan senin sabaha kadar ibadet etmene tahammül edemediği için daha gecenin yarısında sana hatırlatmış. Ben zaten sana bu maksatla "gece boyunca namaz kıl" demiştim. Sabaha kadar da şükür namazı kılsaydın ne iyi ederdin. Ancak sen parayı bulunca namazı bıraktın!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.