Günâha sebep olan her şey de günâhtır!

A -
A +
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: Yabancı kadını görüp, azâb-ı ilâhiden korkarak, başını ondan çevirene, Allahü teâlâ ibâdetin tadını duyurur."
 
Zinâ, dinimizin yasak ettiği en büyük günâhlardandır. Çünkü, hadîs-i şerîfte, (Allah katında zinâdan büyük günâh yoktur) buyuruldu. Bu büyük günâh üzerinde çok durulmuştur. Bu günâh insana, dünyada ve âhirette zarar verir ve bütün dinlerde yasak ve çirkin olmuştur. Peygamber efendimiz, zinânın dünyada ve âhirette, sebep olacağı kötülükleri şöyle bildirdi:
(Zinânın dünyada üç fenâlığı vardır: Biri, güzelliği ve parlaklığı giderir. İkincisi, fakîrliğe sebep olur. Üçüncüsü, ömrün kısalmasına sebep olur. Âhiretteki üç zararına gelince: Allahü teâlânın gadabına sebep olur. İkincisi, suâlin, hesâbın fenâ geçmesine sebep olur. Üçüncüsü, Cehennem ateşinde azâb çekmeye sebep olur.)
Nûr sûresindeki âyet-i kerîmede meâlen, (Müminlere söyle, yabancı kadınlara bakmasınlar ve zinâ etmesinler! Ve mü'min kadınlara söyle! Onlar da, yabancı erkeklere bakmasınlar ve zinâ etmesinler!) buyuruldu.
Kalp, göze tâbidir. Gözler harâmdan sakınmazsa, kalbi korumak güç olur. Kalp, harâma dalarsa, zinâdan sakınmak güç olur. O hâlde, îmânı olanların, Allahü teâlâdan korkanların, harâma bakmaması lâzımdır. Ancak bu sûretle, kendini korumak, dünya ve âhirette zarardan kurtulmak mümkün olur.
Allahü teâlâ, Kur'ân-ı kerîmde, kadınların, kızların, yabancı erkeklerle yumuşak sesle, cilveli konuşmalarını, böylece kötü adamların kalplerine fenâlık getirmelerini menetmekte, buna sebep olmayacak şekilde söylemelerini istemektedir.
Dinimiz, kadınların, yabancı erkeklere süslenmelerini yasak etmektedir. Bileziklerinin sesini duyurmamak için, yavaş, sessiz yürümelerini emretmektedir. Yani fıska, günâha sebep olan her şey de günâhtır. O hâlde günâha, harâma sebep olan şeylerden kaçmak lâzımdır. Kur'ân-ı kerîmde meâlen; (Zinâya yaklaşmayın! Çünkü o, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur) buyuruldu. (İsrâ 32)
"Zinâya yaklaşmayın" demek, zinâya götürecek sebeplerden, hareket ve işlerden sakının, yabancı kadınları düşünmeyin, onlarla konuşmayın, onların seslerini dinlemeyin, onlara bakmayın, demektir.
Açık saçık giyinmek, kötü işlere yol açabilir. Kur'ân-ı kerîmde meâlen, (Ey Resûlüm, müminlere söyle, harâma bakmasınlar ve avret yerlerini harâmdan korusunlar! Müslüman kadınlar da zînetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar örtsünler!) buyuruldu.
Yabancı kadınlara bakmak gözü zayıflatır, kalbi de karartır. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
(Yabancı kadını görüp, azâb-ı ilâhiden korkarak, başını ondan çevirene, Allahü teâlâ ibâdetin tadını duyurur.)
(Harâma bakmayan gözler, Cehennem ateşi görmez.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.