26 Mart 2025
Kırk yıldır fırıncılardan bakkallardan ekmek alıyorum...
Ankara’da pide 15 TL’ye satılıyor. Ortalama 300 gram olan pidenin kilosu bu şehirde 50 TL’ye geliyor. Diğer şehirlerde ise pidenin 20-25 TL’den satıldığını görüyoruz. Zincir marketlerde (Migros, Carrefoursa, BİM, A101, ŞOK, GİMSA vb.) 1 kilo makarna 25-26 TL. 25-26 TL’ye 1 kilo makarna satılabiliyorken 300 gram pide neden 15-25 TL aralığında satılıyor? Bunun makul açıklamasını yapacak bir uzman var mıdır? Makarna üreticileri de personel çalıştırıyor, elektrik, su, gaz, akaryakıt harcıyor, vergi ödüyor. Bu konuda kimi fırıncıların ayrıcalığı mı var? Sadece makarnada değil, bisküvide de aynı durum söz konusu. 1 kilo pötibör türü bisküvi 69-70 TL’den sunulabiliyorken 1 kilo pide neden 50-85 TL’den halka sunuluyor?