Gereksiz paranoya

A -
A +

Beşiktaş yönetimine, teknik heyetine ve futbolcusuna göre; spor medyası Fenerbahçe’yi şampiyon yapacakmış!..
Sözüm ona, spor medyası “Beşiktaş düşüşte”, “Fenerbahçe şampiyonluğa koşuyor” şeklinde yorum ve haberlerle “algı operasyonu” yapıyormuş!
Velev ki böyle bir algı operasyonu var.
Peki, dün gece Rize’de 15 dakika içinde tabelayı bir anda 6-0’a yapabilecek bir futbol ortaya koyan ve ligin ilk haftasından itibaren hiç tartışmasız en iyi futbolunu sergileyen Beşiktaş’ı hangi algı operasyonu yıkabilir ki?
Siyah-beyazlılar korktuğuna uğramak istemiyorsa bir an önce bu paranoyadan kurtulmalıdır.


Beşiktaş, bu paranoyanın etkisinden midir bilinmez Rize karşısında tedirgin bir başlangıç yaptı.
16’da Sosa’nın mükemmel frikik golü, Tolga’nın kurtardığı (Deniz kaçırmadı) penaltı, Deniz’in direkten dönen kafa vuruşu siyah-beyazlı futbolcuları bir türlü hareketlendirmeye yetmedi.
İlginçtir, Beşiktaş’ı hareketlendiren Ç.Rizespor’un üst üste sağ kanattan yaptığı ataklar oldu. Şenol Güneş’in tedbir olarak Kerim’i sola, Olcay’ı sağa atmasıyla siyah-beyazlı takım uçuşa geçti.
Sosa’nın golü dışında ilk 30 dakikalık bölümde hiç pozisyon bulamayan Beşiktaş, saha içindeki bu taktik değişikliğin ardından devre sonuna kadar 5 defa golle burun buruna geldi.
Ceza sahası içinde 5-6 oyuncunun “Buyur sen at” şeklindeki paslaşmaları olmasa siyah-beyazlılar soyunma odasına 6-0’lık bir skorla girebilirdi.
Kısacası 15 dakikalık Barcelonavari bir futbol Rize’ye yetti.


90 dakika öncesinde Quaresma’nın sakatlanmasıyla bu sezon ilk defa ilk 11’de sahaya çıkma şansı bulan Kerim, takımını sırtladı. Acaba Portekizli yıldız oynasa bu etkiyi gösterebilir miydi?

MAÇIN ADAMI

Kerim Frei

KIRILMA ANI

Kerim'in golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.