Oyun bozan

A -
A +

''Josef-Ozan-Salih üçlüsü Başakşehir’i dağıttı. Son şansını iyi kullanan Fenerbahçe lige yeniden sarıldı''

İtiraf etmem gerekirse bu kadar iyi bir Fenerbahçe izleyeceğim hiç aklıma gelmemişti 90 dakika öncesinde.            7 gün önce yine seyircisinin önünde düşme hattındaki Adanaspor karşısında güç bela beraberliği kurtaran Fenerbahçe’nin, ligin yenilgisiz tek ve “gerçek bir sistem takımı” olan Başakşehir karşısında maçı domine etmesini beklemek fazla hayalcilikti. Ancak ilk düdükle birlikte bu gerçekleşti.
Fenerbahçe’nin Josef-Ozan ve Salih’ten oluşan üçlü orta sahası, ilk 30 dakikalık bölümde Emre-Mahmut-Mossoro’lu Başakşehir’in nefes almasına bile fırsat vermedi. Yüksek standarttaki bu baskının karşılığı da tabelaya yansıdı.
Sakatlanan Ozan’ın soyunma odasında kalması, Başakşehir adına oyuna ortak olma şansıydı. Ancak Ozan’dan bayrağı devralan Alper, müthiş bir efor sarf ederek oyundaki hakimiyetin takımında kalmasını sağladı.
Fenerbahçe adına muhtemel bir puan kaybının sezonun biteceği anlamı taşıması, sarı-lacivertli oyuncuları bir hayli germiş. Dün akşam hakemin kartlarına çokça başvurması ve rakiple didişmelerin yaşanması bu yüzdendi.
Fenerbahçe, geçen hafta Adanaspor karşısında kaybettiği 2 puanın ardından lideri yenerek lige yeniden sarıldı. Bu galibiyet son şansını iyi kullanan sarı-lacivertlilerin öz güvenini artıracaktır.

Kazanan bir takımın hocasını eleştirmek sakil duracak gibi olsa da, Dirk Advocaat’a iki çift sözüm var. Geçen hafta yanında oturttuğun ve hiç oyuna almadığın Alper, dün akşam ilk 11’de. Geçen hafta ilk 11’de oynattığın Aatıf, Caner Koca ve Yiğithan Güveli’nin olduğu kulübede bile yok. Bir de sakatlık durumları var. 6 günlük Antalya kampının ardından önce Volkan Şen, sonra Mehmet Topal, dün akşam da Ozan Tufan. Hepsi de adale sakatlığı. Acaba bu iki durumun sebebi nedir?

MAÇIN ADAMI

Ozan Tufan

Sadece gol atmadı. 45 dakika oynadı ama bu kısa süreye çok şey sığdırdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.