Yetersiz bakiye!

A -
A +

Vida’nın sorumsuzluğuna kabul. Peki, Abdullah Avcı’nın yetersiz ve geciken hamlelerine ne diyeceğiz?

Beşiktaş için kâbus bir geceydi.
Hem Abdullah Avcı hem de siyah-beyazlı futbolcular korku filmi izler gibi maç boyunca gerilimi iliklerine kadar hissetti.
Sadece ilk yarıda bile, top kale direklerini dövmese ve Gazişehirli forvetlerin beceriksizliği olmasa skor tabelasında 6-0 yazması işten bile değildi.
Bu kadar kötü bir Beşiktaş izlememize sebep olan sadece 5. dakikada sorumsuzca kırmızı kart gören Domagoj Vida değildi elbet. Bir teknik adam dokunuşu gerekiyordu ama Elneny’yi stopere çekmek dışında hiçbir hamle gelmedi Abdullah Avcı’dan. Koskoca Beşiktaş, çok değil üç maç önce Fenerbahçe’den beş gol yiyen Gazişehir karşısında korkudan tir tir titrediği bir ilk yarı oynadı.
Halbuki, Vida aynı şekilde Bayern Münih maçında da kızarmıştı. Beşiktaş, Bayern karşısında bile bu kadar aciz durumlara düşmemişti.
Futbol tarihinde 10 kişiyle de kazanılan sayısız maç olduğunu elbette Abdullah Avcı da biliyordu. Ancak Abdullah Hoca beklenen dokunuşu devrede de yapamadı. Yaptığı tek hamle Dorukhan’ı stopere çekip Elneny’yi ön liberoya atmaktı. Tabii ki bu da ilaç olmadı.
Avcı son çare olarak Atiba’ya sarıldığında dakikalar 66’yı gösteriyordu. Yani 5. dakikada yapılması gereken hamle 61 dakika rötarlı gerçekleşti. Bu hamlenin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. 10 kişiyle kalesini savunmaktan başka iş yapamayan siyah-beyazlılar, üstelik 9 kişi kaldıktan sonra 2 gol birden buluverdi.
Topu geri kazanma süresiyle ilgili kronometre tutturan ve bu rakamı 5,2 saniyeye düşmesi sebebiyle büyük mutluluk yaşayan Abdullah Avcı, umarım yetersiz kalan ve geciken hamleleri için de kafa yorar.

MAÇIN ADAMI: Patrick Twumasi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.