Kanatlandı bir kere

A -
A +

Avcı sezon başından beri ısrarla oynatmak istediği sisteminden vazgeçince galibiyetler de peş peşe gelmeye başladı

Kadıköy’de on bir kişiyle savunma yaparak Fenerbahçe’yi mağlup etmeyi başaran Antalyaspor, bir hafta sonra evinde Gençlerbirliği karşısında geniş alanda oynamaya çalışınca kalesinde altı gol birden görüvermişti.
Galiba Bülent Korkmaz, bu durumdan ders çıkarmamış olacak ki, takımını Beşiktaş karşısında da benzer bir oyunla sahaya sürünce, henüz dakikalar on biri gösterdiğinde siyah-beyazlı takım hiç de zorlanmadan skoru 2-0’a getiriverdi.
Hatta, Ljajic, Diaby, Elneny ve Lens kaleciyle karşı karşıya kaldıkları pozisyonlarda biraz becerikli olabilselerdi, soyunma odasına giderken skorbordda 6-0 yazması işten değildi.
İlk yarı boyunca Antalyaspor’un 2-0 karşısında herhangi bir reaksiyon verememesi şaşırtıcıydı. Ancak ikinci yarıda tepki verebilen Korkmaz’ın öğrencileri, Beşiktaş’a zaman zaman zor anlar yaşattı.
Geçen haftaki derbi galibiyetiyle devre arasına kadar kredi kazanan Abdullah Avcı, pabucun pahalı olduğunu anlamış olacak ki, sezon başından bu yana ısrar ettiği 4-3-3 sisteminden vazgeçmiş görünüyor.
Pas oyunundaki gereksiz ısrarın yerine, dikine hızlı oyun anlayışı kanatlarda Lens ve Ljajic’in oynamasına rağmen siyah-beyazlıları daha üretken ve sonuç alabilen bir takım yaptı.
Buna rağmen Avcı, iki tercihiyle şaşırttı. Birincisi; Burak Yılmaz madem oynayabilecek seviyedeydi, neden maça Umut’la başlandı? İkincisi; her ne kadar gol atsa da kanat orijinli Diaby, Umut’un arkasında; 10 numara pozisyonundaki Ljajic ise neden kanat oynadı?
Son paragraf da Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’e… Sayın Öztürk, sahibi olduğunuz ve içinde FIFA standartlarında üç futbol sahasını barındıran Regnum Carya Oteli’nde dün akşamki gibi bir zemin görseniz, oteldeki sorumluyu işten çıkarır mısınız? Cevabınız evetse, neden başkanlığını yaptığınız kulüpte bunu uygulamıyorsunuz?

MAÇIN ADAMI: Vida

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.