Fenerbahçe’den ‘Nef’is kazanç!

A -
A +

Dünyanın en büyük derbileri arasında yer almasına alıyor ama kazananın lig beşinciliğine yerleşecek olması gibi tuhaf bir durumu da vardı dev randevunun. Pereira, Ali Koç’un “Üçlü formasyon Türkiye’de tutmuyor” çıkışını havada kapmıştı.

12 haftayı hiçe sayan Portekizli, tüccar bir teknik adam icraatı yaparak, dörtlü savunmayla sahaya çıktı. Fatih Terim ise tek forvetli ve düşük riskli bir kadro tercih etmişti.

Oyun anlayışı daha çok rakibin hatasını kollamak ve Kerem’in patlayıcılığından faydalanmaktı. Bu hedefine de 16. dakikada Kerem’in üstün gayretiyle ulaştı. 

10 numara ordusu!
Dörtlü savunma önüne Sosa, Mert, Zajc, İrfan ve Mesut’tan oluşan beşli bir “10 numara” ordusu kuran Pereria’nın, hem rakibin muhtemel baskısını kırma hem de oyunun hâkimiyetini eline alma planı tıkır tıkır işledi.

Bu orta sahanın en kaliteli iki ismi 31’de beraberliği getirdi. İrfan’ın nefis pasından ziyade, Mesut gibi temposuz bir oyuncunun toplamda 65 metreyi bulan koşusu sonrası klas bir bitirişle golü bulması takdire şayandı. İlk yarıda Galatasaray’da Halil, Berkan ve Cicaldau; Fenerbahçe’de ise Sosa ve Tisserand aksayan isimler olarak göze battı.

Atamayana atarlar
Devrede 55 bin taraftarı önünde oynadığını hatırlayan ve vitesi bir tık artıran G.Saray, iki defa Kim’e, iki defa da Berke’ye takıldı. Derken Fenerbahçe kenar yönetiminden Terim’in ekmeğine yağ süren tuhaf değişiklikler geldi.

Baskısını daha da artıran sarı kırmızılılar, duran toptan Diagne ile gol bulsa da VAR ikazıyla verilen iptal kararı doğruydu.

Yüksek tempoya rağmen 10 kişilik Fenerbahçe, 90+3’te zafere uzandı. Crespo’nun topla buluşması öncesinde Taylan’ın yanlış yere koşması Galatasaray’ı yakan kritik bir hata oldu. Son anlarda Serdar’ın Berkan’ı arkadan itmesinde de, gol iptalindeki standarda göre karar verilmeliydi.

MAÇIN ADAMI: Kim-Min Jae

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.