Türk havacılığı doludizgin

A -
A +

Yeni nesil uçak parçası Türkiye’de yapılacak
¥ Türk Hava Yolları, dünyadaki sayılı uçak tasarım merkezlerinden biri olmak için kolları sıvadı. Bu hedef doğrultusunda yakın gelecekte 800 genç tasarımcının istihdam edilmesi hedefleniyor. Gerekli hazırlıkların başladığı çalışmalar için ilk etapta uygun bir fiziki yerleşke arayışına başlandı. Kabin içi bileşenleri, gövde yapısı, aviyonik sistemleri başta olmak üzere uçaklara yönelik geniş bir yelpazede tasarım geliştirme çalışmaları yürütülecek. Yeni nesil malzemelerin kullanılacağı çalışmalardan elde edilecek ürünler sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Festival düzenlenecek
¥ Birçok tanınmış akrobasi pilotu, sportif havacılık kuruluş ve ilgi çekici hava araçlarını bir araya getirecek olan Uluslararası II. Troy Air Fest, 07-09 Eylül 2018 tarihlerinde Çanakkale’deki Ayvacık Assos Ati Havacılık Pistinde düzenlenecek. ABD merkezli Experimental Aircraft Association (EAA) tarafından da övgüyle bahsedilen havacılık festivali için Organizatör Timur Kara, Türkiye’nin tanıtımı ve turizm potansiyeli için önemli bir fırsat, havacılık tutkunları için eşsiz bir deneyim ve fırsatlar programı gerçekleştirileceğine vurgu yaptı. Festivalde ayrıca küçük yaştaki havacılık meraklısı gençler için özel ücretsiz uçuş programları ve havacılık etkinlikleri düzenlenecek.

Bir günde 1360 sefer
¥ Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, THY olarak haziran ayının ilk gününde toplamda 1360 sefer gerçekleştirdiklerini ve bu seferlerde ise yüzde 84 zamanında kalkış oranını yakaladıklarını açıkladı. 24 saatlik zaman dilimindeki operasyon sayısıyla rekor bir başarıya imza attıklarını belirten Ekşi ayrıca, THY tarafından benimsenen zamanında, emniyetli ve konforlu yolculuk önceliklerine de vurgu yaptı. Bununla birlikte THY, İzmir üzerinden yeni başlattığı seferler ile yurtdışı atağına geçti. Bu kapsamda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Münih, Hamburg, Berlin ve Kuveyt’e yaz boyunca direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Moody’s açıklaması THY’nin notunu düşürmez
¥ Türk Hava Yolları, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından izlemeye alınmasına ilişkin açıklama yaptı. THY’den yapılan açıklamada  uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Investor Services tarafından, Türkiye ülke kredi notunun olası bir indirim için izlemeye alınması sebebiyle, benzer durumdaki diğer şirketlerle birlikte Türk Hava Yolları’nın kredi notunun da izlemeye alındığı belirtildi. Açıklamada söz konusu incelemenin başlatılmış olmasının THY’nin kredi notunun düşürüleceği anlamına gelmediği vurgulandı.

Güvenlik görevlisine ücretsiz lojman
Açılışı 29 Ekim 2018’de yapılacak İstanbul Üçüncü Havalimanı için yolcu ve işletmeler açısından gerekli tedbirlerin alınması amacıyla güvenlik görevlisi alımına başlandı. Vardiyalı çalışacak güvenlik personeli adaylarının ilgili kurumlardan gerekli yetki belgelerine sahip, erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, boy-kilo oranı uygun ve 35 yaşını geçmemiş olmaları isteniyor. İşe alınacaklar için ücretsiz lojman imkânı da bulunuyor.

Boeing’e ilk teslimatı yaptı
¥ Kale Havacılık, dünyaca ünlü Boeing firmasının 777X uçakları için hayati parça olan Kruger flaplerin üretimini tamamlayarak ilk teslimatı gerçekleştirdi. 2016 yılının Ekim ayında Boeing’in Türkiye’deki ticari uçak tedarik zincirini daha da geliştirmek amacıyla Boeing, Kale Havacılık ile söz konusu parçanın üretimini de kapsayan bir anlaşma imzalamıştı. Kale Havacılık ayrıca Boeing 747-8 için kanat iskelet parçaları üretimine devam ederken 737-9 MAX için de kanat bağlantı elemanları, kanat iskelet parçaları ve kanat ana kirişi takviyelerinin üretimine ilişkin ihaleleri de kazandı.

64. havalimanı Niğde’ye
¥ Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde’ye giden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge halkına havalimanı müjdesi verdi. Hava yoluna artan talep karşısında yatırım çalışmalarına hız verildiğini belirten Bakan Arslan, Niğde Havalimanının 2018 yılında yatırım planına koyulduğunu belirtti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ülkemizin 64’üncü havalimanı konumuna gelecek olan Niğde Havalimanı için fizibilite çalışmalarının, çevresel etki değerlendirmelerinin ve proje sürecinin başlatıldığı belirtildi. Yeni havalimanına kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismi verilecek.

Türkiye’nin en değerli markası: THY
 Marka değerlendirme ve strateji danışmanlığı konusunda dünyanın önde gelen kuruluşlarından olan Brand Finance’nin 2018 yılı değerlendirme sonuçları açıklandı. Türk Hava Yolları, Türkiye’nin tüm sektörlerde “En Değerli Markası” ilân edildi. Finans ve pazarlama değişkenleri merkezinde yürüttüğü araştırmalarla global ölçekli binlerce
markayı mercek altına alan Brand Finance, marka gücü ve değeri kriterlerine göre şekillendirdiği sıralamayı 1996’dan beri yapıyor.

2020’de açılacak

¥ Yozgat’ı dünyaya bağlayacak olan havalimanının temeli atıldı. 2020’de açılması planlanan havalimanı 176.3 milyon TL’ye mal olacak. Havalimanının kapasitesi ise yıllık 2 milyon yolcu olarak belirlendi. Şehir merkezine 15 kilometre mesafede Deremumlu-Fakıbey arasında inşa edilecek olan havalimanının temeli Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Bekir Bozdağ ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katıldığı törenle atıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.