Sınırsız dünya turu sizi bekliyor

A -
A +

İş hayatınız boyunca kaç farklı yabancı ülkeyi görme şansınız olur? Eğer kabin memuruysanız bunun sınırı yok. Hem dünyayı gezip hem de para kazanabilirsiniz. Şık bir üniformayla gökyüzündeki bulutlara dokunmaya hazır mısınız? Cevabınız evetse üniversite tercih döneminde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programını seçmelisiniz.
Son 15 yılda ülkemizin ulaştırma alanında gösterdiği büyüme doğrultusunda havacılık sektörü de ciddi bir ivme kazandı. Hava yolu işletmeleri uçak filolarını genişletti. Uçulan ülke ve şehir sayıları arttı. Yeni havalimanlarının yapımı devam ediyor. İstanbul üçüncü havalimanının açılmasıyla birlikte ortaya çıkacak havacılık alanında yetişmiş ve bu alanda diploma sahibi kalifiye personel ihtiyacının önemi bir kat daha artacak. Bu bakımdan profesyonel havacılık eğitim programları daha çok önem kazandı.

Simülatör ve İngilizce şart
Üniversite adaylarının tercih yaparken dikkat edecekleri parametrelerin başında yerleşecekleri programın pratik uygulama imkânları geliyor. Türkiye’de çok az sayıdaki üniversitede bulunan uçak kabin simülatörü sayesinde kabin memuru adayı öğrenciler, uygulamalı eğitim alma fırsatı yakalayabilir. Böylelikle öğrenciler daha mezun olmadan teorik eğitimlerinin yanında pratik tecrübelerini de elde ediyor. Bu sayede, çalışma hayatına yönelik oryantasyonunu mezun olduğunda değil; henüz eğitim aşamasındayken sektör tecrübesi bulunan uzman eğitmenlerle tamamlayabiliyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer parametre ise İngilizce ağırlıklı bir eğitim müfredatının uygulanıyor olması.

***

12,5 milyar dolar ciro 75 milyon yolcu
Türk Hava Yolları, 2018 sonunda iç hatlarda 33 milyon; dış hatlarda 42 milyon olmak üzere toplam 75 milyon yolcuyu taşıyacak. Ayrıca hedefler arasında; yolcu doluluk oranının yüzde 82 olması, 12,5 milyar dolar ciro elde edilmesi ve yüzde 21’lik artışla 1,3 milyon ton kargo taşınması da yer alıyor. Devasa filonun ise yakın gelecekte 500 uçağa ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güncel tabloda ise THY’nin 2017’ye kıyasla yolcu sayısı yüzde 17,4 fazlalaştı. Devam eden başarılı tablo doğrultusunda profesyonel tanıtıma verilen önem de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Ünlü yönetmen Ridley Scoot’un çektiği yeni tanıtım filminin senaryosunda İstanbul ve yeni havalimanı anlatılıyor. Montaj çalışmaları tamamlanmak üzere olan yeni tanıtım filmi, yakın gelecekte ekranlardaki yerini alacak.

Kadın pilot çağrısı
Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından kadın pilot adaylarına seslendi. Bünyelerinde istihdam ettikleri kadın pilot sayısının 178 olduğunu açıklayan Ekşi, bu sayının artması için davette bulundu. İngiltere’de kadın pilot oranı yüzde 4,3 iken; THY’de 178 kadın pilot ile bu oran yüzde 3,8 düzeyinde.

Bugün bilet alan kazanacak
Türk Hava Yolları tarafından yapılan kampanyada bugün içerisinde İstanbul Atatürk Havalimanı ile İstanbul Sabiha Havalimanı kalkışlı ve varışlı olmak üzere 01 Ekim 2018-17 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bilet alımları her şey dâhil 66 TL’den başlayan kampanyalı fiyatlar üzerinden ücretlendirilecek.

***

Rusya’dan dev helikopter
Rusya faaliyet gösteren Russian Helicopters firması tarafından, geliştirilmiş ağır nakliye helikopteri Mi-26T2’nin (NATO adıyla HALO) seri üretimine önümüzdeki yıl başlayacağı bildirildi. Saatte 270 km hıza ulaşabilecek ve 82 paraşütçü taşıyabilecek olan helikopterin menzili ise 800 km şeklinde öngörüldü. 20 tona kadar yük taşıyabilen helikopter ayrıca nakliye, tahliye ve yangın söndürme amaçlı olarak kullanılabilecek.

***

Uçakta doğdu tatil kazandı
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, 16 Temmuz 2000 tarihinde Antalya’dan Nürnberg’e gerçekleştirilen sefer sırasında uçakta dünyaya gelen Jasmine Eiser’e 18’inci yaş gününde ücretsiz tatil hediye etti. Annesi Stephanie Eiser ile birlikte konuk olduğu uçakta, yıllar önce doğumunda bulunan kaptan pilot Hasan Tatar’ı karşılarında gören anne ve kız büyük bir mutluluk yaşadı. Almanya’da yaşayan Jasmine’in kimliğindeki doğum yerinde İstanbul yazıyor.

***

Onur Air’den istihdam atağı
Dış hatlarda 20 ülkede 80 noktaya ve iç hatlarda ise 15 noktaya sefer düzenleyen Onur Air, sekiz ayrı ilan yayımlayarak tecrübeli ve tecrübesiz çok sayıda personel alımı yapacağını duyurdu. İstihdam edilecek personel İstanbul yeni havalimanı bünyesinde değerlendirilecek. Kalite mühendisi, uçak temizlik görevlisi, şoför, sözleşme yönetimi uzmanı, yönetim bilgi sistemleri uzmanı, eğitim teknolojileri uzmanı ile stratejik planlama ve bütçe uzmanı olarak çalışmayı arzulayan adaylar için Onur Air güçlü bir alternatif.

***
SAHA EXPO 2018 BAŞLIYOR
13-15 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan SAHA EXPO2018 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sanayindeki öncü kuruluşların projeleri ve ürünleri sergilenecek. Özellikle havacılık ve uzay sektöründeki dünyanın pek çok ülkesinden resmi ve özel kurum temsilcileri, üreticileri ve satın alma heyetlerinin ağırlanması amaçlanıyor. Bu sayede ulusal ve uluslararası ölçekte stratejik iş birliği anlaşmaları yapılarak iş fikirlerinin geliştirilmesi öngörülüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.