Ankara sokaklarındaki FETÖ’cü propagandacılar sizin eseriniz

A -
A +
FETÖ davalarından biri de eski Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanıkla ilgili.. Geçen hafta karara bağlandı. Toplam 70 sanık "Anayasayı ihlal"den müebbet hapisle cezalandırıldı.
Dava temyize gidecek ama FETÖ şimdiden “Hepsi masum çocuklar, bir şeyden haberleri yoktu, öylesine gidiyorlardı, silahları ellerine tatbikat diye verdiler, çocuklar tatildeydi kokteyl var diye çağrıldılar” benzeri savunmalarla kampanyaya devam ediyor. Kimi avukatlar da müvekkillerinin emir komuta zinciri kapsamında hareket ettiğini belirterek bunun örgüt üyeliği kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ama bu arada WhatsApp yazışmaları da iddianamede yer alıyor. Yapılan aramalarda FETÖ ile bağlantılar konusunda birçok öğrenci ile ilgili delil toplandığı anlaşılmakta iddianameden.
Ancak küçük bir nokta. Kararı yargı verecek de eğer emir komuta zinciri masumiyet delili ise o vakit 252 vatandaşımızı şehit edenler de binlerce gazimizi yaralayanlar da emir komuta zinciri içinde masum mu?
Adalet 252 şehidimizin ve binlerce gazimizin gözünün içine bakılarak sağlanmalı.
Yaşları küçük diyorlar. Onlarcası 18'den büyüktü. Kaldı ki 18'den küçük olup da cinayet işleyenler, suça bulaşanlar serbest mi bırakılıyor?
252 şehidimizin içindeki 15'liler için diyeceği olan var mı?
Yasa belli. Yargıya güvenmek zorundayız.
Ama FETÖ şimdiden kampanyaya başladı. Sanıklardan birinin annesi olan Melek Çetinkaya adlı bir kadın eyleme başladı. Yanında top sakallı bir adam belirdi ve Ankara metrosunda ve Güven Park’ta hükûmete ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’a hakaretler yağdırıyor, beddualar ediyor. Dediğine göre Mansur Yavaş’tan izin almış.
Peki, bu karanlık adamlar nereden cüret buluyorlar sizce?
Onlar avaz avaz provokatif propagandalar yaparken metrolardaki vatandaşlar neden öylece bakıyorlar.
 
Sebep-1: FETÖ davaları konusunda vatandaş yeterince bilgilendirilmiyor.
Sebep-2: FETÖ davalarıyla ilgili kara propaganda yapılıyor ve algı oluşturuluyor.
Sebep-3:FETÖ davalarında çıkan ve adalet duygusunu aşındıran kararlar vatandaşta duyarsızlığa, itimatsızlığa neden oluyor. Bülent Arınçların, Kadir Topbaşların damatları, FETÖ Borsası lafının çıkmasına sebep olan FETÖ’cü büyük iş adamlarının teker teker serbest bırakılması, FETÖ’cü darbeci Metin İyidil’i serbest bırakan hâkimlerin görevden alınmak yerine tayin edilmesi vb. olaylar buna örnek.
Tamam şimdi bunlardan dördü gözaltına alınmış, güzel ama dikkat edilmediğinde, hassas olunmadığında işte böyle top sakallı FETÖ’cüler ortaya çıkar bağıra bağıra propaganda yapacak cüreti kendilerinde bulurlar.
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
ABD, Türk askerî eğitimini yeniden ele geçirmek istiyor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.