CHP, CNN’i boykot ederek büyük akılsızlık ediyor

A -
A +
Kavga CNNTürk’te Hande Fırat’ın modere ettiği Gece Görüşü programında patlak verdi.
Ama tam anlamıyla olay olay…
Programda CHP’li Ömer Lütfü Avşar ile yine CHP taraftarı yazar Necdet Saraç’ın karşısında AK Parti taraftarı Avukat Fatih Atalay ile MHP’li Metin Özkan vardı.
Tartışma, Ömer Lütfü Avşar’ın "Başkasına siyaset yasağı getirerek siyaset yapılmaz. Devletin birimleri var, kurumları var ve çalışanları var. İçişleri Bakanı battaniye taşıyor. Bu bir PR çalışmasıdır. Bunu orada taşıyacak düzen yok mu?” demesiyle başladı.
Bunun üzerine Fatih Atalay âdeta gürleyerek “Haddini bil! İçişleri Bakanı’nı ağzına alamazsın. Adam gitmiş orada canını ortaya koymuş sen ona PR yapıyor diyorsun terbiyesiz!” diye hiddetlendi. Avşar durur mu o da celallenip elini masaya güm diye vurdu.
Bu arada Necdet Saraç’a sinirlenen Metin Özkan “Necdet Bey kötü kayarım bak, kayak işlerini iyi bilirim ben” deyince öteki sert biçimde “Terbiyesizlik yapma” cevabını verdi.
Programındaki kavgaları şimdiye dek suratından memnuniyet akan bir ifadeyle “Ooh gelsin reytingler” edasıyla izleyen Hande Fırat işin bu noktaya geleceğini düşünmemiş olmalıydı ki alelacele programı kapattı.
Hakikaten seviye dip yapmıştı.
Evet, Ömer Lütfü Avşar hiç nokta koymayan ve tıpkı Kılıçdaroğlu gibi içi boş da olsa insicamını bozmadan biteviye konuşan biri. Dolayısıyla karşısına çıkarılan AK Partililer hep savunmada kalıyor ve sürekli olarak “Yahu bu kadar da olmaz ki, bir dakka bir şey söyleyeceğim” diye söz almaya çalışıp moderatörün suratına bakıyorlar. Tabii moderatör de onlara bakıyor.
Dolayısıyla Ömer Lütfü Avşar ile Necdet Saraç ikilisi ve üstüne bir de nışadır yemiş İsmail Saymaz karşısındaki AK Partililer, pek de göz doldurucu performans sergileyemiyorlar. CNNTürk ve Habertürk’te olup biten bu.
Ben o yüzden CHP’nin CNNTürk’ü boykot etme kararına çok şaşırdım. Düşünsenize hem karşınıza çıkan rakiplerle dişe diş mücadele veriyorsunuz hem de mağdur durumuna düşüyorsunuz. Bundan âlâ fırsat olur mu?
Hele yayın yönetmeni oldukları kendi televizyonları yerine CNNTürk’te konuşmacı olanları, program yaptıkları televizyon kanalına kravatsız ve sakallı biçimde çıkıp, CNNTürk’te kravat ve takım elbiseleriyle iki dirhem bir çekirdek arzıendam edenleri görmek çok eğlenceli oluyor.
Vallahi Ekrem İmamoğlu’na seçim kazandırmak yetmedi şimdi de CHP’ye kazandırmaya gayret ediyorlar.
Ne diyelim hayırlı olsun. Alan memnun, veren memnun nasıl olsa.
Allah’tan CHP kendi ayağına sıkmayı çok iyi biliyor da yırtıyorlar.
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
Paralel Askerî Yargıyı özleyen Kemalist şımarıklık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.