FETÖ’cülere ceza indirimi var ama Fetullah Gülen istemiyor

A -
A +
 
Son günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçmesi beklenen İnfaz Yasası FETÖ’yü hayli heyecanlandırdı. Elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla her gün on binlerce Tweet atan örgüt trolleri ve bot hesapları af talep ediyorlar. Bu mesajı alan CHP-İP-HDP ittifakı infaz indirimiyle ilgili yasa tasarısı çalışmalarını bloke ederek engelliyor.
Tabii kripto FETÖ ittifakı bunu yaparken “Rüşvetçi, hırsız serbest bırakılıyor ama fikirlerinden dolayı hapiste olanlara af yok” söylemiyle terör ve darbecilik suçundan içeride olan “gazetecilik, akademisyenlik, siyaset” gibi meslek dallarıyla iştigal etmiş FETÖ’cüler için örtük bir mücadele yürütüyorlar.
 
FETULLAH GÜLEN NEDEN ÖRGÜT ÜYELERİNE AF İSTEMİYOR?
 
FETÖ’cülere indirimin İnfaz Yasası kapsamında yer almaması aslında onların kapsam dışında olduğu anlamına gelmiyor.
Terörle Mücadele Yasası’nda(TMY) herkesin bildiği üzere itirafçı olup pişmanlık bildirenlere neredeyse af derecesinde indirimler zaten yapılmakta. Hatta bazen ceza vermeme noktasına kadar varabiliyor iş.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen TMY’den yararlanma hakkı yokmuş gibi İnfaz Yasası’nı sabote etmek istemekte. Amacı aynı zamanda terörle mücadeleye de darbe vurmak.
 
FETÖ’CÜLER FETULLAH GÜLEN’DEN HESAP SORMALI
 
Bu uyarıcı yazıyı bana gönderen Ümit Akdemir, FETÖ elebaşı Gülen’in özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt mensuplarının itirafçı olmamaları için videolar yayınlayarak âdeta yalvardığını, aktif olan elemanlarına notlar gönderdiğini hatırlatıyor.
Çünkü her itiraf, her pişmanlık örgütün temellerinden birer taşı daha çekiyor. Cezaevindeki her FETÖ’cü çok iyi biliyor ve farkında ki eğer itirafta bulunur ve pişmanlıktan faydalanmak isterse indirimden pekâlâ yararlanabilecek, yattığı süreler de dikkate alınarak tahliye noktasına gelebilecek. Bu imkânı ellerinin tersiyle iten ve hâlâ iblisbaşı Gülen’e bağlılıklarını sürdürenlerin artık İnfaz Yasası’ndan indirim beklentisi içine girmek yerine, yanık yanık “Kendim ettim kendim buldum” diye ağıt yakmaları iyi olur. Sonuçta 200 AK Parti ve MHP milletvekili Meclis’te olacak ve bu yasa çıkacak.
Yani FETÖ’cülerin hesap sormaları gereken kişi onları “Eğer itiraf ederseniz çok acılar yaşanacak, aileler de acı çekecek. Bir kişi yirmi otuz kişiyi etkiler” sözleriyle kandırıp çürümeye terk eden Fetullah Gülen’den başkası değil.
 
İNFAZ YASASINDA NEDEN FETÖ’CÜLERE İNDİRİM OLAMAZ?
 
Dikkat ettiyseniz tüm FETÖ trolleri aynı sözleri işliyor:
“Darbeyi yapanlar belli, bir öğretmenin, bankaya para yatıranın derneğe üye olanın ne suçu var?”
Ne kadar “mantıklı” öyle değil mi?
Evet, darbeciler de belli, darbeyi yaptıranlar da.
Bu ortaklığın adı da Fetullah Gülen elebaşılığında; Hususilerinden imamlarına, sıradan örgüt elemanından yardım ve yatakçısına kadar FETÖ mensupları. Dolayısıyla da bunlardan tespit edilenler, darbe esnasında derdest edilenler dâhil hepsi cezaevinde.
Hepiniz oradaydınız ulan! En alttaki elemanınıza dek, hatta aile bireylerinize varıncaya kadar her şeyi biliyordunuz, umutla bekliyordunuz ikbal günlerinizi.
Hatırlayın:
Bu devlet ve millet sizi 17-25 Aralık’tan sonraki süreçte uyardı.
30 Mart yerel seçimlerinde, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde bir kez daha uyardı.
Fuat Uğur ve Ümit Akdemir sizi “Cemaatçi askerlere son uyarı, tavuk tarda sayılır” diyerek açık açık uyardı.
Ama yine de örgütle bağlarınızı koparmadınız.
15 Temmuz gecesi alçakça 252 yurttaşımızı şehit ettiniz ama o anda bile sizi kurşuna dizmek yerine mahkemelerde yargıladı bu hukuk devleti ve size bir imkân sundu:
“Gel itirafçı ol, pişmanlık dilekçeni ver, cezanda indirim yapalım.”
Dinlemedin ve şimdi cezaevinde yatıyorsun ve utanmadan hâlâ indirim dileniyorsun sümüklünün söylediklerine inanmaya devam ederek.
 
FETÖ’YE TOLERANS YENİLGİ SAYILIR
 
CHP-İP-HDP’li kriptolar ne kadar uğraşsa da cezaevlerindeki meslekleri ne olursa olsun yatan FETÖ elemanlarına indirim bu mücadelede yenilgi sayılır. 252 şehidimizin kemiklerini sızlatmış, binlerce gazimizin ve bu milletin ahını almış olursunuz.
Aslına bakarsanız FETÖ elebaşı “Rüyamda Peygamber efendimizi gördüm, Tweetlerinizi katlayın dedi” sözleriyle trollerini ateşleyip ortalığı inletse de amacı CEZA İNDİRİMİ filan değil. Olmayacağını o da biliyor. Yalnızca CHP-İP-HDP’nin bu konudaki desteğiyle dünyaya “Muhalefet partileri benim arkamda” izlenimini yayıyor.
 
FETÖCÜLER NE ZAMAN AFFEDİLİR?
 
Baştan söylemek gerekirse milletin affetmediğini kimse affedemez! Bakmayın siz muhalefet parti lider kadrosuna, muhalefet partilerinin seçmenleri de affetmiyor.
Bir FETÖ’cü:
-İtirafçı ve pişman olur örgütün stratejik bilgilerini aktarır
-Örgütten tamamen kopar
-Bugüne kadar örgüt propagandalarını topluma ve ailelerine tekzip eder
-Bütün bunları takiyyeye sapmadan yapar
-Bu yönde samimi olduklarını topluma inandırırsa işte o zaman belki devlet de bir şeyler düşünür.
Yalnızca yüzkarası muhalefet değil, maalesef bugün Bülent Arınç yine aynı koronun içinde.
FETÖ’cülere “merhamet”  istemekte.
Tam bir dejavu.
İnsan utanır.
En büyük merhametsizlik bu açıklamalarla 252 şehidimizin katili, bu millete ve devlete en büyük zararı veren bir örgütün elemanlarına psikolojik destek vermektir.
15 Temmuz öncesinde ne yaptıysa şimdi de aynını tekrar etmekte.
Eğer amacı FETÖ’cülerin yollarından vazgeçmemelerini sağlamak ve FETÖ ile mücadeleyi bir kısır döngünün içine hapsetmek değilse, yine bir “ahmaklık”a düçâr olmadan adaletin tecelli etmesini bekler.
Tayyip Erdoğan’a da yazık, iyi niyet bu kadar istismar edilmez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.