Elde kaldı kupa

A -
A +

Fırat Aydınus'un verdiği ve vermediği penaltılarla başrole soyunduğu maça Volkan Babacan ile Edin Visca damga vurdu. Fenerbahçe şampiyonluğa el salladı

Çarşambanın gelişi perşembeden, bu maçın sonucu Beşiktaş'ın derbi zaferinden belliydi.            Derbiyi bir arada izleyen Fenerbahçeli futbolcular, Fatih Terim Stadı'na ayak bastıklarında akılları hâlâ Mario Gomez'in golünde kalmıştı.
Haftalardır maçları domine eden, rakiplerini bozan, ezen Fenerbahçe gitmiş, henüz ilk düdükle birlikte "Bitse de gitsek" kafasındaki bir takım gelmişti...
Alper ile Volkan Şen ikilisi çabalasa da, Nani yine kayıpları oynayınca, Gökhan ve Hasan Ali'den destek gelmeyince, RvP de etkisiz eleman olmuştu. Sarı-lacivertiler rakip kaleyi bulamıyordu.
Oysa Başakşehir'in oynamak gibi bir telaşesi yoktu.
Maçın başında gelişen ani atakta Visca'nın kaçırdığı net pozisyonu saymazsak, ev sahibi sahada adeta saklanıyordu.
Başrolde ise kaptan Emre vardı. Eski takımı karşısında tutuktu tecrübeli yıldız!
İkili mücadeleye girmiyor, topsuz alanda geziniyor aldığı topları sıklıkla geriye, nadiren yanlara kullanıyordu. Gönlü istemiyordu belli! Arkadaşları da adeta kaptan kırılmasın diye kasmıyordu!

Hakem Fırat Aydınus ise oyuna futbolculardan daha fazla etki etmekte kararlıydı!
Alper'i ikinci sarıdan atmaması, Volkan Şen'e yapılan bariz penaltıyı vermemesinin başka bir açıklaması olamazdı!
Yoksa FIFA kokardını gerçekten hak ettiği için mi kaybetmişti?!...

Velhasıl ne olduysa Emre oyundan çıktıktan sonra oldu. 
Başakşehir, el freni rolündeki kaptanın oyundan çıkmasıyla zincirlerini kırdı ve Alves'in inanılmaz hatası Visca'nın hızı ve yeteneğiyle birleşip, Volkan Demirel'in şanssızlığıyla bütünleşince tabela değişti.
Fenerbahçe, skoru eşitlemeye çalışırken Volkan Babacan kalesinde devleşti ve Visca, kalecisinin mükemmel kurtarışını yeni bir golle taçlandırdı.
"Maç bitti şampiyonluk gitti" görüntüsünden hoşlanmayan Aydınus'un çaldığı vicdan azabı destekli "ucuz" penaltıyı Babacan, Milli Takım'daki selefi Demirel'e nazire yaparcasına kurtarırken, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hayalleri de suya düştü!
Tamam, sarı-lacivertlilerin matematiksel şansı devam ediyor belki ama gerçekçi olmak gerekirse 3 kupa parolasıyla başlanan sezonda elde kaldı tek hedef.
Bu ruh haliyle umarım o da gitmez!

MAÇIN ADAMI

Volkan, ama Babacan!

KIRILMA ANI

Emre'nin oyundan çıkması

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.