CHP nereye koşuyor, peki ya CHP'li seçmen

A -
A +

Star ve Akşam gazetelerinde iki gündür akla durgunluk veren iddialar yer alıyor. Haberlere göre polis ve yargı operasyonlarını önceden haber vermesiyle tanınan @fuatavni hesabı CHP yöneticileriyle mesajlaşıyor.

İddialar çok vahim. Zira gazetelerin haberine göre, Cemaat'e ait olduğu bilinen @fuatavni hesabının direkt mesajında CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Umut Oran'a ait ifadeler var.

CHP Milletvekili Umut Oran'a yazdığı direkt mesajda "Seçimler öncesi yasa dışı dinlemeleri paylaşacaklarını" söyleyen @fuatavni, vekili şu sözlerle uyarmaktan çekinmiyor: "Siz de üzerinden prim yapacaksınız. O gerzek başkanına söyle 17 Aralık'a dönmesin!"

Habere göre, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "gerzek" diye hitap edilen Umut Oran'ın @fuatavni'ye cevabı ise net: "Başkanımız tamam diyor." Oran'ın @fuatavni'ye devletin zirvesindeki isimlerin de dinlenip dinlenmediğini sorması ise akıllara, Kemal Kılıdaroğlu'nun 20 Mart 2014'te yaptığı "Erdoğan orduyu Suriye'ye sokabilir" açıklamasını getiriyor. Zira hatırlanacağı üzere 13 Mart 2014'te Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli bir toplantının paralel yapı tarafından dinlendiği ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu'nun yukarıdaki "kehanetinin" dayanağının da paralel yapının söz konusu illegal dinlemesi olduğu iddia edilmişti.

Tabii Umut Oran'ın 21 Mart 2014'teki "Erdoğan 30 Mart'ı bile görmeden seçimlerden çekilecek" şeklindeki açıklamalarını da unutmamak gerek.

Haberde @fuatavni'nin CHP'li Akif Hamzaçebi'den beklentisi de şu şekilde yer alıyor:

"Seçime kadar iyi bir randıman bekliyorduk biz senden!"

Tek delil bu değil

@fuatavni isimli hesap, devletin mahrem bilgilerini ele geçirip yayınlanmasıyla meşhur olmuş kolektif bir karakter. Cemaat mensubu bir grupça yönetildiği ve twitlerinin paralel yapıya mensup polis-savcıların aktardığı bilgilerin derlenmesinden oluşturulduğu da biliniyor. Dolaysıyla teknik olarak kim tarafından yönetildiği tali bir konu. Komplolarla birlikte anılması şaşırtıcı değil.

Aslında CHP'li Umut Oran için de durum farksız. Oran skandal üzerine @fuatavni hesabını takip etmediğini hatta hiç ilgilenmediğini söylüyor ama sık sık bu ismi Meclis gündemine taşıdığı biliniyor. Ayrıca @fuatavni hesabı üzerinde de duyurulan montajlı tapeleri sahiplendiği ve kendisine mal ettiği de hafızalarımızda dipdiri.

Deniz Baykal'a kurulan kaset komplosunun ardından oturduğu genel başkanlık koltuğunda, paralel yapının illegal ve montajlı tepeleri ile siyaset yapmaktan çekinmeyen Kılıçdaroğlu'nun ne diyeceğini doğrusu hiç merak etmiyorum.

Asıl konu, Mustafa Kemal'in kurduğu CHP'ye sahip çıkan, laik hassasiyetleri güçlü milyonlarca seçmenin, Türkiye'de bir garip hilafet devleti kurmaya çalışan bu yapıyla partilerinin ilişkisini seçimlerde nasıl değerlendireceği.

Geçenlerde CHP'den istifa eden Birgül Ayman Güler'in "Partim Cemaat'le iş birliği yaptı" açıklamalarının hikmetini şimdi daha iyi anlıyoruz, değil mi gençler?

Hürriyet bazen kafanı kuma gömmektir

Doğan Medya Grubu'nun iki gündür ortalığı sarsan iddialara karşı duyarsızlığı ise ibretlik. Zira grubun gazeteleri, televizyonları ve bunlara bağlı internet siteleri yazının yazıldığı ana dek söz konusu haberleri görmediler bile.

Diyelim ki iddiaların gerçekliğinden şüphelendiler ve sağduyulu davranmaya karar verdiler. Olabilir, şüphe iyidir. İyi de, hükümeti hedef alan illegal dinlemeler ve montajlı kayıtlar söz konusu olunca herkese haber atlatan grubumuzun, şimdi iddiaların dört başı mamur şekilde kanıtlanmasını beklemesinin hikmeti ne? Daha önce yalnızca CHP için gösterdikleri gazetecilik hassasiyetini şimdilerde Cemaat için de sergilemeleri ilginç değil mi?

Anlaşılan, iki gün önce yine Doğan Grubu Yayın İlkeleri Toplantısı yaptılar. Neyse, yarın öbür gün gruptan birkaç şakacı yazar çıkıp "fuatavni benim" türünden şirinliklerle işi geçiştirir. Kurtarmazsa da pornografi röportajcıları devreye girer, "fuatavni'nin gizemli seks hayatı" konulu bir Pazar eğlenceliği ile grubun gazetecilik namusunu kurtarır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.