Sen, inanılmazsın!

A -
A +
Dünyanın en basit, en anlaşılır hesabını yapacağım size, fakat şu sorunun ardından: Emeklilik yaşındaki insanlarımız aynı zamanda 500'er de kitap okumuş olsalardı... Şu güzel ülkemiz acaba nasıl bir olgunluk seviyesinde olurdu?
Yahut siz, çevrenizde toplam 500 kitap okumuş kimleri tanıyorsunuz?
*
Minicik bir soru daha sorayım mı: İsteseniz, bir günde beş sayfa kitap okuyabilir misiniz? Elbette okursunuz, kaç dakika sürer ki 3-5 sayfa okumak! Peki bunun bir üstünlük olduğuna inansanız, sonraki gün de 5 sayfa okuyabilir misiniz?
Evet, bunu 3 gün başarabildiyseniz, o önemli insanlardan biri olma potansiyeli sizde var. İnanın bana; 500 kitabı yutmuş o özel kişi sizsiniz! Artık çevreniz sizden saygıyla söz eder ve torunlarınız sizi takdirle anarlar.
Çünkü günde 5 sayfa (ama her gün 5 sayfa) okuyan insan; on günde 50 ve ayda 150 sayfa bitirmiş olur. Boşlukları çıkartılmış ortalama bir kitapta da zaten okunacak 100, en fazla 150 sayfa vardır. Her ay bir kitap bitiren kişi yılda 12, on yılda 120 kitap okumuş olur ki; 55 yaşına ulaşmış bir insanımız ergenlik çağından bu güne, toplam 500 kitabı rafa kaldırmış olur... Okul ve işyeri kitaplarının haricinde (okumak için okunmuş) 500 kitabı bir an hayal eder misiniz?
Peki bu şahane karizma ile aramızdaki engel nedir?
Bunun cevabı biz'dir, yani vermekten kaçtığımız basit bir karardır!
*
Şimdi... Ekranlara bakın, kütüphaneleri inceleyin; koca koca isimler göreceksiniz. Bu insanların, hiç kimsenin yapamayacağı işleri başardıkları için orada olduklarını sanacak, fakat yanılacaksınız! Çünkü onlar, kimsenin yapamayacağını değil, çoğu kimsenin yapabileceği halde "yapmamayı tercih ettiği" basit işleri... Sürekli yapmayı alışkanlık edindikleri için "biri" olmuşlardır...
Birine "inanılmaz" diyeceksen, asıl onun "istikametindeki ısrarına" hayran ol! Kabiliyet eksik değil toplumumuzda; sadece hedefsiziz ve gelişmiyoruz.
Özet olarak: Sen, zaten "önemli birisin."
Fakat belki de şu ana kadar, bunun farkında değildin!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.