Askerlik süresinin kısaltılması!

A -
A +

Kısalması sevindirici belki. Fakat askerliğin az ya da çok mutlaka yaşanması gereken bir deneyim olması gerektiğini düşünüyorum.

(Mehmet Tuncer)

Bence tamamen kalksın. Profesyonel ordu çok daha etkili olur. Acemi askerleri dağa gönderiyoruz.
(Anıl Üret)

Ne kadar az zaman o kadar çok acemilik. Ne kadar çok acemilik, o kadar çok şehit, ne kadar çok şehit, o kadar çok gözyaşı...
(Hasan Özdal)

Hızlandırılmış KPSS kursları gibi daha kısa sürmeli ki, millet bir an önce evlenip yuva kursun. Vatani vazife insanı hayattan alıkoymamalı. Bu arada evlilik yaşı erkeklerde ortalama 28 olmuş.
(Hasan Hüseyin Başaran)

80 milyonluk ülkede zorunlu askerlik mi olur? Hadi İsrail gibi 3-5 milyon nüfusu olan bir devlet olsan anlarım da, 80 milyonluk ülkede profesyonel ordu yerine hâlâ halka zorla askerlik yaptırılması klasik bir üçüncü dünya devleti refleksi..
(Oğuz Kaya)

12 ay da çok, şahsi kanaatim askerlik 3 ay temel eğitimle olmalı, maaşlı askerlik ile isteyenleri asker yapmak daha doğru olacaktır.
(Hayri Özerkan)

Mesele halkı rahatlatmak mı, ordunun kalitesini artırmak mı? Ordunun gücü ister 9, ister 19 ay olsun, mecburi askerlikle artmaz. Kısalmalı tabii ki, en azından gençlerin hayata atılması daha hızlı olsun.
(Akay Perker)

Askerlik her insanın ömründe bir kere görmesi gereken bir ortam. Kısalsın ama kalkmasın.
(Mücahit Demirci)

Askerlik profesyonellere bırakılsın. Yüz binlerce kişinin masrafı yük oluyor devlete. Bir savaş durumu olduğunda bu milletin evladı zaten kendiliğinden asker ocağına koşar. Fakat şu anda bu kadar askere ve uzun süreli askerliğe gerek yok.
(Ümit Mustafa Karaman)

Askerlik süresinin kı-  saltılması iyi oldu. Ancak, kısa süreli askerlik de         3 aya indirilmeli.
(Hasan Diba)

Her Türk erkeğine 1-2 ay adam gibi temel savaş eğitimi verilmeli. 1-2 aydan sonra, isteyen bedelli askerlik yapmalı, isteyen de bedellilerin ödeyeceği parayla geri kalan askerliğini yapmalı. Hem işi gücü olanlar işinin başına dömüş olur, hem de iş güç sahibi olmayanlar 10-12 ay maaşla görev yapmış olur.
(Osman Özcan)

Zaten askerlik yat-kalk olmuş durumda. Zorunlu askerlik kaldırılmalı. Asker ihtiyacı olduğunda şu anki ordunun 3 katı çağırılabilir.
(Emir Kılınç)

Geçmişte uzun yapanlara fark ödenmeli...
(Raşit Ağzıkara)

Yerine göre askerlik süresi olsun... Mesela Temeltepe'de yapıyorsan bir hafta da yetiyor...
(Fatih C. Onak)


Mehmet Ağar derken...
Mehmet Ağar, bir başka iddianamede ismi geçtiği için tekrar tutuklanıyor... Ağar denetimli serbestlikteydi...
@yasinonat

"Doğu ve Güneydoğu'da yapacağınız her şey zamana eş değerdir. Buralar Türk devletinin sömürgesidir nihayetinde" sözü kime aittir... a) Mehmet Ağar...
@delakruwa

Aynı anda her şeyin ortasında olup, öte yandan her şeyin dışında kalabilmek inanılmaz bir başarı... Bugüne kadar bile.
@mahdum

Adam gibi adamdır... Dikkat ettim, kendisinden hoşlanmayan ya Öcalan'cı, ya aynı meşrepte...
@emin_inn

Ali Sami Yen'e maçtan 10 dakika önce İçişleri Bakanlığı'nın helikopteri Ağar'ı getiriyordu. Hakemler sahadayken hem de. Biz onları da gördük.
@MuammerMenekse

1990'lı yılların o puslu havasını yaşayanlar bu adamın ne olduğunu bilir ancak. O sebeple onun içeride geçireceği her bir gün, benim için kutlu bir gündür.
@listebasi


 
Ne var ne yok!
Arkadaşımız Mehmet Koca'nın Hollanda caddelerinde görüntülediği bu kareyi; bize biraz tanıdık geldi diye gündemimize aldık...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.