Terörle mücadeleyi de 180 derece değiştirecek misiniz?

A -
A +

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu uzun zamandır “Dış politikayı 180 derece değiştireceğim” diyor.

Nasıl yani? Karabağ’da, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Irak’ta, Suriye’de ve Ukrayna’da Türkiye’nin takip ettiği dış politikayı bırakacak mısınız?

Milletvekiliniz ve Başdanışmanınız Büyükelçi Ünal Çeviköz gibi mi düşünüyorsunuz? Onun açıklamalarına baktığımızda halktan da ciddi destek bulan dış politikada 180 derece değişiklik olacağı anlaşılıyor.

Kılıçdaroğlu, Çeviköz’ün açıklamalarına ne açıktan destek verdi ne de gelen eleştiriler karşısında “Hayır biz öyle düşünmüyoruz” dedi. Bu konuda suskunluğa büründü.

Dediği tek şey, detay vermeden, ayrıntıya girmeden “Dış politikayı 180 derece değiştireceğim” oldu.

 

Terörle mücadele değişecek mi?

 

Kılıçdaroğlu’nun son zamanlardaki açıklamaları bir şeylerin işaretini veriyor. Aslından uzun zamandır düşük yoğunluklu olarak yürüttüğü tavrı seçim süreci yaklaştıkça açık etme gereği hissediyor.

İktidar olma fırsatı yakaladıklarında “180 derece değişim”in sadece dış politikada değil, aynı zamanda terörle mücadelede de olacağını işaret ediyor.

Türkiye’nin terörle mücadelesinden rahatsız olanın sadece HDP ve bileşenleri olduğunu düşünüyorduk. Öyle değilmiş. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları da teröre karşı yürütülen faaliyetlerden rahatsızlarmış.

Yoksa, niye PKK yandaşı belediyelere kayyum atanmasına karşı çıksınlar.

Selahattin Demirtaş’a methiyeler düzsünler!..

Ortak etkinlikler yapsınlar...

Terörle mücadele için TBMM’ye getirilen sınır ötesi tezkereye hayır desinler...

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları HDP konusunda o kadar hassas davranıyor ki, gelişmeleri Kılıçdaroğlu perspektifinden izleyenler, HDP ve bileşenlerini “mağdur” terörle mücadele edenleri ise “sorunlu” görür.

Uzun süredir içerideki terör odaklarını memnun edecek açıklama ve tavırlar yetmiyormuş gibi şimdi de dışarıdaki terör destekçilerini memnun edecek açıklamalar gelmeye başladı.

Son olarak, Avrupa Birliği yetkililerinin de katıldığı “Maltepe Forum Yeni Dönemde AB ve Türkiye” isimli toplantıda Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadele yasası, uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirilmeli” diyerek Türkiye’nin terörle mücadelesine AB ülkelerinin penceresinden baktığını göstermeye çalıştı.

Açıkça söyleyin sayın Kılıçdaroğlu?

Türkiye’nin terörle mücadelesi size göre uluslararası hukuk normlarına uymuyor mu?

Sizin net olarak terörle mücadelede durduğunuz yer neresi?

AB yetkililerine konuştuğunuz yer mi yoksa Yozgat’ta “Kandil’i yer ile yeksan edeceğim” dediğiniz yer mi?

Bu cümleleri duyan AB yetkilileri ne hissederler ne düşünürler?

Türkiye’nin yıllardır yürütmek zorunda olduğu terörle mücadelesine destek mi verirler yoksa “Bak Türkiye’de de bizim gibi düşünenler var. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin teröre karşı politikası durdurulmalı. HDP yalnız değilmiş” mi derler?

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmak için başvurduğu ve Türkiye’nin haklı olarak söz konusu iki ülkeye “Teröre desteğinizi kesmelisiniz ve bize karşı savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırmalısınız” dediği bugünlerde “Terörle mücadele yasası, uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirilmeli” diyerek neyi amaçladınız Sayın Kılıçdaroğlu?

Türkiye, İsveç ve Finlandiya üzerinden teröre destek veren ülkelerin yüzlerine tam ayna tutmuş iken, sizi Türkiye’yi eleştirmeye iten neden nedir?

Siz iktidar olursanız teröre karşı ne yapacaksınız?

Batılı elçilerin size verdiği “notlar” doğrultusunda mı hareket edeceksiniz?

“Dostlarınız”ın isteği üzerine veya onları üzmemek için sınır ötesi operasyonları durduracak mısınız?

6’lı Masa’daki dostlarınız da sizin gibi mi düşünüyor?

Hele söyleyin, terörle mücadele politikasını 180 derece değiştirecek misiniz?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.