Buruk ama gururlu...

A -
A +

Süper Lige çıktığı altı sezondur zirvede dolaşan ve hep son haftalarda hüsranı yaşayan Başakşehir, bu kez avantajlı…

l Maçı izledikten sonra şu tahmini yapmak mümkün; Başakşehir soyunma odasında Okan Buruk her iki devrenin öncesinde şöyle bir şey söylemiş olmalı:  “Arkadaşlar maça ön alanda baskı ile başlıyoruz. İlk çeyrekte golü bulamazsak sonrasında kontrollü oyuna geçiyoruz. Maç berabere biterse avantajlı olan biziz.”
l Çünkü ev sahibi çok hızlı girdi maça. Ürettiği yarım düzine pozisyondan gol çıkaramayınca frene dokunup, rölantiye aldı oyunu. Bu bölümde Galatasaray’ın kaçırdığı goller vardı Onyekuru, Belhanda, Feghouli ve Emre ile…
l Okan Hoca ikinci yarıya Robinho’nun yerine Demba Ba ile çıkınca maçın gidişatı değişti. Senegalli iki net fırsatı kaçırdı ama gelecek golün de haberini verdi. Nitekim İrfan Can’ın soldan ortasında, arkada unutulan Aleksic adeta köşe beğendi kafayı vururken… Bu gol, Başakşehir’in bu sezon sahasında her maçta attığı golün en kıymetlisi oldu.
l Bu golden sonra psikoloji devreye girdi. Başakşehir golü koruma, Galatasaray “şampiyonluk gidiyor” paniği ile gol bulma derdine düştü. Ev sahibinin çıkarken kaptırdığı topu Saracchi kale ağzına kesti; Başakşehir golündeki gibi arkada bomboş kalan Emre Akbaba ağları kolay buldu.
l Maçın belirleyici noktası Visca - Saracchi mücadeleleri oldu aslında. Türkiye’deki en iyi, en istikrarlı ve en iyi istatistiğe sahip oyuncusu Edin Visca silik kalıp bir de Türkiye’deki ilk kırmızı kartını gördüyse, bunda Saracci’nin rolü büyüktü.
l Hocaların bol versiyonlu taktikleri ve hamleleriyle keyifli, zevkli ve pozisyonlu geçen haftanın maçı, adaletli bitti bana göre. Maçtan çıkıp genele bakacak olursak, Başakşehir avantajlı ayrıldı geceden…
l Ve “Şampiyonluğu kim hak ediyor” sorusuna cevap ararsak… 6 sezon önce Süper Lig’e çıkan ve ilk sezonundan itibaren sırasıyla ligi önce dördüncü, sonraki sene yine dördüncü, daha sonra ikinci, sonra üçüncü, sonra ikinci bitiren, bu sezon şampiyonlukta yarıştığı Sivas, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’a yenilmeyen Başakşehir mutlu sonu hak ediyor.
l Her maç sakat vermek yetmiyormuş gibi bir de cezalılarıyla yarım takım haline gelen Galatasaray’ın aldığı sonuç ise eleştirilmemeli… “Geçmiş olsun” demek en doğrusu.

MAÇIN ADAMI: SARACCHI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.