Lokum gibi, tadı enfes: Tencerede kolay kabak tatlısı tarifi l Yanında kaymakla lezzeti ikiye katlanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lokum gibi, tadı enfes: Tencerede kolay kabak tatlısı tarifi l Yanında kaymakla lezzeti ikiye katlanıyor

Yemek Haberleri

Faydaları saymakla bitmeyen, rengiyle iştah açan bal kabağı güzelce dilimleniyor ve şekerde bir süre bekletiliyor. Sonrasında pişirilerek yanında kaymakla servis edilince tadına doyum olmuyor. İşte tencerede yapılabilen hem pratik hem de enfes kabak tatlısı tarifi…

Yumuşacık, kıvamı lokum gibi hem göze hem de damağa hitap eden nefis kabak tatlısı tarifi hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’ ise sizi böyle alalım… üzerine ceviz ve tahin koyunca ya da yanında kaymakla servis edilince lezzeti iki katına çıkıyor. Peki, en iyi ve en kolay kabak tatlısı nasıl yapılır? Tencerede kabak tatlısı için malzemeler neler? İşte lezzetli olması için püf noktaları ve detaylar…

KABAK TATLISI İÇİN MALZEMELER

2 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
Üzeri için (isteğe göre)
1 çay bardağı ceviz içi
½ çay bardağı tahin 
Kaymak

Lokum gibi, tadı enfes: Tencerede kolay kabak tatlısı tarifi l Yanında kaymakla lezzeti ikiye katlanıyor

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

Kabakları soyun, içindeki çekirdekleri bir bıçakla çıkarın ve dilimleyin.
Daha büyük dilimler pişme süresini uzatacağından çok kalın olmamalarına dikkat edin.
Geniş bir tencereye temizlenip dilimlenen kabakları alın ve üzerine şekeri ekleyin. 
Tencerenin kapağını kapatıp en az 3 saat ya da 1 gece bekletin.
Bekleme süresi sonrasında tencereyi ocağa alın. 
Kapağı kapalı şekilde 40-50 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
Sıcaklığı geçtikten sonra isteğe göre yanında ceviz, tahin ya da kaymakla servis edebilirsiniz.

BU PRATİK TATLI TARİFLERİNİ DE BİR KENARA NOT EDİN

KABAK TATLISI PÜF NOKTASI

Kabakları şekerle birlikte bekletmek kabağın doğal suyunu salmasına yardımcı olacak. Bu sayede pişirmek için ekstra su eklemenize gerek kalmayacak.

KABAK TATLISI İÇİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Eğer kabakları şekerde bekletmek için vaktiniz yoksa ve hemen pişirmek istiyorsanız şeker oranını 1 su bardağı arttırın, 3 yerine 4 su bardağı toz şeker koyun.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...