Bakanlık öğretmenleri uyardı: Başka iş yapmayın

Düzenleyen:
Bakanlık öğretmenleri uyardı: Başka iş yapmayın

EĞİTİM Haberleri

Valiliklere gönderilen genelgede, öğretmenlerin başka görevlerde yer almasıyla eğitimde aksamaların yaşandığı belirtildi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzası ile il valiliklerine yeni bir genelge gönderildi. Genelgede, zorunlu olmadığı müddetçe öğretmenlerin geçici olarak başka görevlerde yer almaması belirtildi. Öğretmenlerin geçici olarak diğer eğitim kurumlarında veya il ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirmeleri sebebiyle eğitim de aksamaların yaşandığı vurgulandı. Öğrencilerin eğitim imkânlarından eşit şekilde yaralanabilmesi, atıl kapasitenin aktif hâle getirilmesi ve kamu zararı oluşturulmaması bakımından bazı değişikliklerin yapıldığı belirtilen genelgede kararlar şöyle sıralandı:
∂ Eğitim kurumlarından norm kadro fazlası öğretmen bulunmaması, bu durumdaki öğretmenlerin ihtiyaç duyulan okullara görevlendirilmesi esastır.
∂ Öğretmenler, zorunlu olmadıkça öğretmenlik dışındaki işleri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilmeyecektir. 
∂ Zorunlu hâllerde bu kapsamdaki görevlendirenler, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasından öncelikle aynı ilçe içinden seçilecektir. Aynı ilçede fazlası öğretmenin bulunmaması hâlinde ise il içinde ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler arasında uygulanacaktır.
∂ Görevlendirmeler, eğitim ve öğretimin aksatılmaması ve ders bütünlüğünün sağlanması için ders yılı içerisinde yapılmayacaktır. 
∂ Bir sonraki eğitim ve öğretim yılı içinde yapılması düşünülen görevlendirmeler 1 Temmuz- 30 Eylül tarihleri arasında planlanıp aynı tarihler içinde ve görev süreleri net olarak belirlenerek sonuçlandırılacaktır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...