Fenerbahçe'den Yam Madar açıklaması! Kısmi görme kaybı yaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fenerbahçe'den Yam Madar açıklaması! Kısmi görme kaybı yaşıyor

BASKETBOL Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet deplasmanında gözüne yabancı madde isabet eden Yam Madar'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Madar'ın görme kaybı tehlikesi yaşadığı ve tedavisine başlandığını belirtildi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftası derbi mücadeleye ev sahipliği yaptı. Hafta içi Euroleague'de Real Madrid'i evinde uzatmalarda deviren Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet deplasmanına konuk oldu.

Yaklaşık 15 bin taraftarın önünde oynanan karşılaşmada, ev sahibi ekibin 68-64 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligde 7'nci galibiyetini elde ederken, 7 maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe Beko ise ikinci yenilgisini yaşadı.

Karşılaşmaya damga vuran anlar ise ikinci periyotta yaşandı. Tribünden atılan yabancı madde Fenerbahçe guardı Yam Madar'ın yüzüne isabet etti, kaşı açılan sarı lacivertli sporcunun bir süre saha içinde yapılan tedavisine soyunma odasında devam edildi.

Fenerbahçe Beko, resmi sosyal medya hesabından oyuncusu Yam Madar'ın sağlık durumu hakkında bir açıklama paylaştı. Yapılan açıklamada, sahaya atılan ve oyuncuya isabet eden yabancı madde dolayısıyla oyuncuda görme kaybı oluştuğu, durumun yapılacak ileri tetkikler sonrasında netleşeceği ifade edildi.

"MÜCADELEYİ DEVAM ETTİREN MÜSABAKA GÖREVLİLERİNİ KINIYORUZ"

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Bilindiği üzere Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko’nun 2 Aralık Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında,  ev sahibi takım tribünlerinden atılan çok sayıda cisimden bir tanesi sporcumuz Yam Madar’ın kafasına isabet etmiştir. 

Bu bölümde soyunma odasına gitmek durumunda kalan oyuncumuz, sağlık ekibimizin müdahalesi ve kendisinin bu yöndeki yoğun isteği sonrasında karşılaşmanın ikinci yarısına devam etmiştir. 

Karşılaşma sonrasında sporcumuzda kısmi görme kaybı şikayeti oluşmuştur. Yam Madar’ın durumu, yapılacak ileri tetkikler sonucunda netleşecektir. 
Oyuncumuz Yam Madar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. 

Bir basketbol maçında yaşanan tüm bu olaylardan hareketle; maçın her anında edilen küfürler bir yana tribünlerden atılan sayısız cisimle de sahadaki tüm bireylerin sağlığını tehdit eden bir ortam oluşmuştur. 

Bu ortamı oluşturanları ve bunun bir sporcumuzun yaralanmasına sebebiyet verecek noktaya gelmesine rağmen mücadeleyi devam ettiren müsabaka görevlilerini kınıyoruz. 

Asıl ve birincil sorumluluğu, spor alanlarında bu yaşananların hiçbir şekilde olmamasını, oluşması halinde ise ivedilikle son bulmasını sağlamak olan, başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm kişi ve kurumlardan; bu ortama sebebiyet veren şahıs ve şahısların tespit edilip gereken cezaların verilmesini, benzer utanç verici olayların tekrar etmemesi için en sert tedbirlerin alınmasını ve uygulanmasını bekliyoruz."

Düzenleyen:  - BASKETBOL
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...