AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin kimdir? Sivaslı mı? Nereli? Hilmi Bilgin'in Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin kimdir? Sivaslı mı? Nereli? Hilmi Bilgin'in Hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Sivas Belediye Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hilmi Bilgin'in mesleği nedir? Evli mi? Hilmi Bilgi'nin vaatleri nedir? AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'in hayatı ve biyografisi

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'in hayatı ve biyografisi, siyasi kariyeri araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Hilmi Bilgin Sivaslı mı? Nereli? Hilmi Bilgin kimdir? Kaç yaşında?

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

1972 yılında Sivas'ta Doğdu. Orta ve lise öğrenimi Sivas’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. Sivas’ta bir süre kamu kurumunda avukatlık yaptı ve sonrasında serbest avukatlığa başladı.

Sivas Barosu’nda sırasıyla Disiplin Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkanlığı yaptı. AK Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı, Teşkilat Başkanı ve Seçim Koordinasyon Merkezinde hukukçu olarak siyasi çalışmalarda bulundu.

2011-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yaptı. 24-25-26. dönem AK Parti Sivas milletvekilliği yaptıktan sonra, Milletvekilliği süresince TBMM Adalet ve Anayasa Komisyon üyesi olarak çalışan Bilgin, 2019 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığına seçildi.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...