Tonguç Çoban kimdir, aslen nereli? CHP Kağıthane Belediye Başkan Adayı Tonguç Çoban'ın Kağıthane vaatleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tonguç Çoban kimdir, aslen nereli? CHP Kağıthane Belediye Başkan Adayı Tonguç Çoban'ın Kağıthane vaatleri

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Kağıthane Belediye Başkan Adayı Tonguç Çoban kimdir? Tonguç Çoban kaç yaşında, nereli? Tonguç Çoban’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Tonguç Çoban’ın vaatleri nedir? CHP İstanbul Kağıthane Belediye Başkan Adayı Tonguç Çoban’ın hayatı ve biyografisi

CHP İstanbul Kağıthane Belediye Başkan Adayı Tonguç Çoban’ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Tonguç Çoban İstanbul Kağıthaneli mi, kimdir? Tonguç Çoban nereli, kaç yaşında?

TONGUÇ ÇOBAN KİMDİR?

1967’de Artvin’de dünyaya gelen ve Giresun Eynesil nüfusuna kayıtlı olan Çoban; İlkokulu Giresun’da, ortaokul ve liseyi Samsun Anadolu Lisesi’nde tamamladı.1985’de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü kazandı.1990 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra sendikal alanda uzman olarak çalışmaya başladı.

1994-2006 yıllarında Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda (DİSK) başkan danışmanlığı, araştırma-eğitim dairesi müdürlüğü, uluslararası ilişkiler danışmanlığı gibi görevler yaptı.

2006-2014 yıllarında araştırma sektöründe farklı firmalarda yönetici olarak çalıştı.2014 yerel seçimlerinde CHP Şişli ve İBB Meclis üyesi seçildi; İBB Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü ve Yönetim Kurulu üyesi oldu.

2019’dan beri ise İBB’de Başkan Danışmanı ve İlçe Belediyeleri Koordinatörü olarak görev yaptı. 2019 yılında Tonguç Çoban, İstanbul Halk Ekmek Un ve Unlu Maddeler Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin yönetim kuruluna yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Tonguç Çoban, uluslararası ilişkiler danışmanlığı ve başkan danışmanlığı gibi görevler de yapmıştır.

TONGUÇ ÇOBAN'IN VAATLERİ

“Göreceksiniz, biz kazanacağız, Kağıthane kazanacak, İstanbul kazanacak.” diyerek sözlerine başlayarak herkesin her anlamda yanında olduğunu dile getiren Çoban, vatandaşlarla sokak sokak, mahalle mahalle gezerek dertleşti. Onların sorunlarına çözüm olacağını dile getirdi.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...