2022'nin en iyi kareleri belli oldu! 196 ülkeden fotoğrafçılar yarıştı, dünyanın güzelliğine güzellik kattılar...

Düzenleyen:
2022'nin en iyi kareleri belli oldu! 196 ülkeden fotoğrafçılar yarıştı, dünyanın güzelliğine güzellik kattılar...

DÜNYA Haberleri

196 ülkeden 100 binin üzerinde fotoğraf 'The Nature Conservancy' kurumu tarafından düzenlenen 2022 Dünya Fotoğraf Yarışması'na katıldı. Birbirinden güzel fotoğraflar arasından kazananlar belli olurken, yarışmanın büyük ödülü Çinli Li Ping'in otoyolda çektiği fotoğrafa verildi.

Mehmet Emin Arvas

The Nature Conservancy kurumu 2022 Dünya Fotoğraf Yarışması’nın kazananlarını açıkladı. Dünyanın güzellikleri fotoğrafçıların maharetiyle de birleşince ortaya seyrine doyulmayan fotoğraflar çıktı. Bu, şimdiye kadarki en büyük katılımlı yarışma oldu. Yarışmada 196 ayrı ülkeden 100 binin üzerinde fotoğraf yarıştı. Yarışmada büyük ödül, Çinli Li Ping’in Tibet’te otoyolda çektiği fotoğrafa verildi.

Fotoğrafta her iki tarafında yağmur suyu sebebiyle oluşan oluklar, ortasından asfalt yol geçen dev bir ağaç gibi görünüyor. Ping, en iyi görüntüyü alabilmek için geceyi yol kenarında geçirdiğini ve fotoğrafı şafak vakti yukarıdan çektiğini söyledi.

AĞLATAN FOTOĞRAF

Misafir jüri üyesi Ami Vitale’ın seçimi ise Shafeeq Mulla isimli fotoğrafçının Zambiya’da çektiği leopar tarafından avlanan maymun fotoğrafı oldu. Fotoğraf, barındırdığı derin anlam sebebiyle duygulandırdı: Leopar annesini avlamış, minik yavru ise doğduğundan beri başı her sıkıştığında olduğu üzere yine annesine sığınmış ve annesinin cansız bedenine sıkı sıkı sarılmış.

2022'nin en iyi kareleri belli oldu! 196 ülkeden fotoğrafçılar yarıştı, dünyanın güzelliğine güzellik kattılar...
Shafeeq Mulla'nın Zambiya’da çektiği leopar tarafından avlanan maymun fotoğrafı

6 FARKLI KATEGORİ

Fotoğraf yarışması 6 farklı kategoride yapıldı. Bunlar İnsan ve Tabiat, Manzara, Su, Yaban Hayatı, Bitkiler ve Mantarlar ve İklim.

Manzara dalında birincilik ödülü İspanyol fotoğrafçı Francisco Javier Munuera González’in İspanya’nın Navarra bölgesinde Adi Dağı’nın eteklerinde çektiği fotoğrafa verildi. Brezilya’da Marcelo Paulo Silva’nın Covid karantinasından hemen bir gün sonra Rio de Janeiro’da Praia do Pontal plajında çektiği fotoğraf da Şeref Ödülü’ne layık görüldü.

İklim dalında birinci, Hindistan’da Sandesh Kadur’un dünyanın en büyük rüzgar santrallerinden birinin önündeki kertenkele fotoğrafı. İsrail’den Tom Shlesinger, nesilleri tükenme tehlikesi altındaki Golyat orfozu balığının fotoğrafıyla Su dalında Şeref Ödülü kazandı.

2022'nin en iyi kareleri belli oldu! 196 ülkeden fotoğrafçılar yarıştı, dünyanın güzelliğine güzellik kattılar...
Sandesh Kadur’un dünyanın en büyük rüzgar santrallerinden birinin önündeki kertenkele fotoğrafı.

"HAYALET MANTARLAR" BİTKİLER VE MANTARLAR DALINDA BİRİNCİ

Bitkiler ve Mantarlar dalında birincilik Avustralyalı Callie Chee’nin ürkütücü yeşil parıltısı sebebiyle “hayalet mantarlar” olarak adlandırılan mantar fotoğrafında. Bu mantarların bilimsel ismi Omphalotus Nidiformis'tir. Yaban Hayatı dalında birinci, İngiltere’den Anup Shah’ın Kenya’da çektiği kafa kafaya vermiş, birbirinin kopyası iki erkek aslan fotoğrafı oldu.

Fotoğraflar çevrenin korunması konusundaki faaliyetlerin önemini gösterdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...