2024’e yönelik seyahat risk haritası yayınlandı! İşte dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
2024’e yönelik seyahat risk haritası yayınlandı! İşte dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri

Dünya Haberleri  / Haber Merkezi

Uluslararası International SOS şirketi, önümüzdeki sene ziyaret edilecek en tehlikeli ve güvenli ülkeleri sıraladı. Güvenlik, iklim değişikliği, sağlık ve akıl sağlığı gibi kategorilere göre en güvenli ve en tehlikeli ülkeler açıklandı. İşte listede yar alan ülkeler...

Sağlık ve güvenlik firması olan International SOS, 2024 yılı için ziyaret edilecek en güvenli ve en tehlikeli yerleri belirledi. Sağlık, güvenlik, iklim değişikliği ve akıl sağlığı şeklinde 5 temel kategori kullanıldı. Kategoriler düşük, orta, değişken, yüksek ve çok yüksek risk derecelendirmeleriyle sınıflandırıldı.

SİYASİ ŞİDDET, SUÇ ORANLARI BELİRLEYİCİ

Verilere göre Türkiye, güvenlik kategorisinde orta riskli olarak görüldü. Bu kategoride Rusya, İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Hindistan'ın yanı sıra Cezayir, Tunus ve Nijer'le Brezilya, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkeler yer alıyor. Güvenlik kategorisinde siyasi şiddet, toplumsal ayaklanmalar ve suç oranları kriter olarak kullanıldı.

TÜRKİYE ORTA RİSKLİ OLARAK SINIFLANDIRILDI

İklim değişikliği kategorisinde Türkiye yine orta riskli olarak sınıflandırıldı. Söz konusu kategoride aynı derecelendirmeyi alan ülkeler arasında Çin, Vietnam ve Tayland'ın yanı sıra Ukrayna, İran, Mısır, Kenya'yla Peru, Bolivya ve Venezuela gibi ülkeler var.

İklim değişikliği kategorisi, küresel ısınmanın insani kriz ve felaket oluşturma riskine dair değerlendirmeler temel alınarak hazırlandı. Bu bölümde en yüksek riskli yerler arasında Suriye, Irak ve Afganistan'a ek olarak birçok Afrika ülkesi var.

DÜNYANIN EN GÜVENLİ ÜLKELERİ

- Danimarka

- İsviçre

- Norveç

- Lüksemburg

- İzlanda 

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ ÜLKELERİ

-Güney Sudan 

- Afganistan 

- Suriye 

- Libya 

- Somali

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...