304 kişinin öldüğü feribotun kaptanına ömür boyu hapis
Güney Kore'de geçen yıl batan ve çoğu öğrenci 304 kişiye mezar olan Sewol feribotunun kaptanı, ömür boyu hapse mahkum edildi.
Kaydet
|
Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, 16 Nisan'da Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü. Kaptan ve mürettebatın terk ettiği feribotta bulunan 325'i lise öğrencisi 476 kişiden sadece 172 kişi kurtulmuştu. Kazanın ardından başlatılan ve aylar süren arama çalışmalarında 295 kişinin cesedi bulunmuştu. Dokuz kişinin cesedine ulaşılamamıştı. Arama çalışmaları sırasında iki dalgıç da yaşamını yitirmişti.
Halk arasında büyük tepkiye neden olan feribot kazasını "cinayet" olarak niteleyen Devlet Başkanı Park Geun-hye, kazaya ilk müdahalenin yetersiz olduğunu kabul etmiş ve özür dilemişti. Kurbanların ailelerinin, sevdiklerini korumak ve kurtarmak için yeterince çaba göstermemekle suçladığı Başbakan Chung Hong-won da istifasını sunmuştu. Feribotun baş makinisti de 30 yıl hapse mahkum edilmişti.
Facianın birinci yıl dönümünde düzenlenen gösteriye binlerce kişi katılmış, kazada yakınlarını yitirenler, hükümetin soruşturmayı tamamlamak yerine tazminat taleplerinde anlaşmaya varma girişimini protesto etmek için saçlarını kazıtmıştı.
Bizi Takip Edin

