Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump, Kaşıkçı için cevap vermeyecek

Trump, Kaşıkçı için cevap vermeyecek

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın parmağının olup olmadığı konusunda Beyaz Saray’ın resmî pozisyonunu görmek isteyen ABD Senatosu ile Trump yönetimi arasındaki çatlak büyüyor.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından 10 Ekim 2018’de Trump’a gönderilen mektupta, Kaşıkçı cinayetinden doğrudan Prens Selman’ın sorumlu olup olmadığının “Magnitsky Yasası” kapsamında 120 gün içinde açık bir şekilde ortaya konması talep ediliyordu. Senatonun Trump yönetimine tanıdığı süre dolarken, Beyaz Saray söz konusu talebe herhangi bir cevap verilmeyeceği sinyalini verdi. Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Trump’ın “Komite taleplerine cevap vermeme konusundaki takdir hakkını kullanmayı sürdüreceğini” açıkladı. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Üyesi Bob Menendez’in Sözcüsü Juan Pachon ise Trump’ın ilgili yasayı ihlal ediyor olacağını savundu. Pachon, Trump’ın Senatodan gelen talebe cevap vermemeyi tercih etmesi konusunda, “Yasa açık ve net. Başkan’ın burada hiçbir takdir yetkisi yok. Kendisi ya yasaya uygun davranacak ya da yasayı ihlal edecek” değerlendirmesini yaptı. Beyaz Saray’ın Senatoya herhangi bir cevap vermemesi durumunda bazı senatörlerin yeni bir yasa tasarısıyla ABD’nin Suudi Arabistan’la ilişkileri, Yemen’deki savaş ve Kaşıkçı cinayeti konularını yasal düzlemde daha güçlü şekilde gündeme getirmeye hazırlandıkları belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...