Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Romanya'da hükümet düştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Romanya'da hükümet düştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Romanya'da Başbakan Ludovic Orban’ın 3 ay önce kurduğu azınlık hükümeti, Mecliste gensoru önergesinin kabul edilmesiyle düştü.

Romanya'da Başbakan Ludovic Orban hükümeti hakkında verilen gensoru önergesi, Mecliste 139’a karşı 261 oyla kabul edildi.

Orban, oylama sonrası basına yaptığı açıklamada, "Bugün hükümetin düşmesi için oy veren milletvekilleri, Romanya'nın demokrasisini ve temel çıkarlarını çiğnediler." ifadelerini kullandı.

Yenisi kurulana kadar mevcut hükümet göreve devam edecek. Bunun gerçekleşmemesi halinde mayıs veya haziranda erken seçime gidileceği konuşuluyor.

Viorica Dancila başbakanlığında kurulan bir önceki hükümet de Ekim 2019'da, Mecliste kabul edilen gensoru ile düşürülmüş ve ardından 15 Ekim 2019'da Ludovic Orban’ın başbakanlığında azınlık hükümeti kurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...