Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralyalı askerler öldürdükleri Afgan savaşçının protez bacağından içki içmiş

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Avustralyalı askerler öldürdükleri Afgan savaşçının protez bacağından içki içmiş

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Avustralyalı askerler öldürdükleri Afgan savaşçının protez bacağından içki içtiği görüntüler ortaya çıktı. Daha önce de “alışsınlar” diye acemi askerlere Afgan sivilleri öldürttükleri ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Avustralyalı üst düzey komandoların acemi askerleri "kan görmeye" alışmaları için savunmasız 39 Afgan tutsağı öldürdükleri delillerle ortaya konmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Angus Campbell, ülkesi adına Afgan halkından özür dilemişti. Yeni elde edilen görüntüler, Avustralyalı askerlerin vahşetinin bundan ibaret olmadığını gösteriyor. İngiltere’nin The Guardian gazetesi, 2009 yılında Afganistan'da görevli Avustralya askerlerinin, öldürülen bir Taliban üyesine ait protez bacaktan içki içtiği ve bacakla poz verdiğini ortaya çıkardı. Savaş ganimeti olarak görülen protez, bölük içerisinde elden ele dolaştırılıp kadeh olarak kullanılmış. Afganistan’da sivillere yönelik katliamlarla ilgili sayısız haber yayımlanırken, ülkedeki yabancı askerlerin nasıl bir ruh hali içinde oldukları, bu katliamlara açıklık getiriyor. İsmini vermeden Guardian’a konuşan askeri bir kaynak, bu eylemlere imza atan rütbeli askerlerin bir bölümünün hala görevde olduğunu öne sürdü.

Avustralyalı askerler öldürdükleri Afgan savaşçının protez bacağından içki içmiş

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...