Ürdün ve BAE: Gazze'deki ateşkes barış sürecine doğru ilerlemeli

Düzenleyen:
Ürdün ve BAE: Gazze'deki ateşkes barış sürecine doğru ilerlemeli

DÜNYA Haberleri

Ürdün ile Birleşik Arap Emirlikleri ikili görüşmesinde Filistin ve İsrail'deki ateşkes hakkında "Gazze'deki ateşkes barış sürecine doğru ilerlemeli" açıklamalarında bulundu.

Ürdün Kraliyet Divanından yazılı açıklamada bulundu. Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Ürdün'e resmi bir ziyaret düzenleyerek Kral 2. Abdullah'la görüştüğü açıklandı.

Bölgeseler gelişmeler ele alındı
"İki lider ikili ilişkilerin yanı sıra son zamanlarda İsrail'in saldırgan politikası sebebiyle Filistin ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te yükselen tansiyon başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldı."

Gazze'deki ateşkes barış sürecine doğru ilerlemeli
Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasının önemine işaret eden Ürdün Kralı ve Abu Dabi Veliaht Prensi, ateşkesin korunarak barış sürecinin ilerletilmesi gerektiğini vurguladı.

Kudüs'ün kutsal değerlerinin korunması için tüm gayret gösterilecek
Filistin meselesinin adil ve kapsamlı çözümünün tek yolunun iki devletli çözümden geçtiğini aktaran Ürdün Kralı Abdullah, ülkesinin Kudüs'ün tarihi dokusu ve kutsal değerlerinin korunması için tüm gayretini ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in, Ürdün'ün Mısır ile iş birliği içinde Gazze'de sükuneti sağlamak için gösterdiği çabaları takdir ettiği ve Kral Abdullah'ın Kudüs'teki kutsal mekanların bakımında oynadığı rolün önemine vurgu yaptığı aktarıldı.

Ne olmuştu?
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

Çok sayıda kişi hayatını kaybetti
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...