Uçaktan düşüp ölen Afganların kimliği ortaya çıktı

Düzenleyen:
Uçaktan düşüp ölen Afganların kimliği ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

Kâbil'de ABD uçağına tutunup ülkeden kaçmaya çalışan iki kişi metrelerce yüksekten düşerek ölmüştü. Bu kişilerin kim olduğu tespit edildi.

Taliban, Afganistan'da kontrolü ele geçirdi. Ardından ülkeden büyük bir kaçış başladı. Kâbil Havalimanı'na akın eden vatandaşlar, önüne gelen uçağa binip ülkeden kaçtı. İki kişi ise ABD askerî kargo uçağının kanadına tutunup ülke dışına çıkmaya çalıştı. Ancak uçak havalandıktan sonra şahıslar on metrelerce yüksekten düşüp öldü. 

ANNELERİ HASTALANMIŞ
Feci şekilde can veren kişinin kimlikleriyle ilgili detaylar ise ortaya çıkmaya başladı. Ölenlerin 19 yaşındaki Afganistan Millî Takımı futbolcusu Zaki Anwari ile 16 yaşındaki kardeşi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili açıklama yapan ikilinin bir akrabası "Zaki ve kardeşi, 20 bin kişinin Kanada veya ABD'ye götürüleceğini duyunca kimseye bir şey demeden evden çıktılar. Sonra bunlar yaşandı. Ağabeyin cesedini bulduk, bacakları ve kolları kopmuştu. Kardeşininkini ise hâlâ arıyoruz. Anneleri üzüntüden hastalandı" dedi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...