Japonya'da yabancı madde saptanan aşı sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Japonya'da yabancı madde saptanan aşı sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Japonya'da 'yabancı madde' saptanan Pfizer üretimi koronavirüs aşı sayısı artıyor. Öncelikle Moderna aşısında tespit edilen, ardından da Pfizer üretimi aşılarda da bulunduğu saptanan yabancı maddeler korkuya neden oldu.

Japonya'da geçen ay sonunda yapılan araştırmalar neticesinde içeriğinde yabancı madde saptanan Moderna üretimi bazı aşı serilerinin kullanımı askıya alındı. Korkuya neden olan saptamanın ardından, ülkede uygulanan Pfizer aşıları da araştırıldı.

Hafta içinde Tokyo ve Osaka'ya yakın ilçelerde yabancı maddeli aşı şişeciklerinin seri numaraları tarandı. Tarama sonrası yabancı maddeli aşı şişeciklerinin toplam sayısının 100'e yaklaştığı kaydedildi. Aşılama kampanyasında yabancı maddeli dozların uygulanmadığı da belirtildi.

"AŞININ GÜVENLİK VE KALİTESİNİ ETKİLEMİYOR" AÇIKLAMASI

Pfizer'ın Japonya faaliyetlerinden sorumlu şubesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şişecik içerisindeki bileşenlerin tam anlamıyla çözülemediğini, bunun aşının güvenlik ve kalitesini etkilemediğini bildirdi.

Şube, 'yüzen beyaz unsur' olarak nitelediği maddenin sulandırılması sonucu çözülmesi halinde, söz konusu dozların güvenli şekilde uygulanabileceğini belirtti.

1,6 MİLYON DOZ AŞIYA TOPLATMA KARARI

Japonya Sağlık Bakanlığı, açılmamış Moderna aşısı şişeciklerinde geçen ay sonunda kirlenme, bazı şişeciklerde ise yabancı maddeler bulunduğunu açıklamış ve kullanılmamış 1,6 milyon doz koronavirüs aşısını toplatma kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...