Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İngiltere'de binlerce kişiye yanlış Corona testi

İngiltere'de binlerce kişiye yanlış Corona testi
Fotoğraf Başlığı Ingiltere'de binlerce kisiye yanlis Corona testi

İngiltere'de, 43 bin kişinin Covid-19 test sonucunun yanlış verildiği söylendi. Bir laboratuvarda yanlış test sonuçlarının verilmesi nedeniyle, virüsün daha fazla kişiye bulaştırmış olma ihtimali var.

Kaydet
a- | +A

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) test ve takip uygulamasına göre Wolverhampton'daki Immensa Sağlık Kliniği'nde 8 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında yapılan COVID-19 testlerinde 43 bin kişinin sonuçları yanlış verildi.

İngiltere'de binlerce kişiye yanlış Corona testi
Başlık Resmiİngiltere'de binlerce kişiye yanlış Corona testi

Laboratuvardaki yanlış test sonuçları nedeniyle virüs, daha fazla kişiye bulaşmış olabilir.

Bu tarihlerde 400 bin COVID-19 testinin yapıldığı özel laboratuvardaki 43 bin testin yanlış sonuçlandığının fark edilmesinin ardından laboratuvarda yapılan Covid-19 testleri askıya alındı.

Immensa laboratuvarına gitmek üzere olan numuneler ülkedeki başka laboratuvarlara yönlendirildi.

YANLIŞ SONUÇLARIN BİR LABORATUVARA ÖZGÜ OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yaptığı açıklamada, yanlış sonuçların çoğunun güneybatı İngiltere’de olduğunu kaydetti.

UKHSA, yanal akış veya PCR testlerinde teknik bir sorun olmadığını, diğer laboratuvarların normal çalıştığını ve bu durumun bir laboratuvara özgür bir olay olarak nitelendirildiğini ifade etti.

UKHSA'nın Halk Sağlığı Direktörü Dr. Will Welfare, yanal akış veya PCR test kitlerinde herhangi bir hata kanıtı bulunmadığını ve halkın her iki testi de şu anda hizmet sağlayan laboratuvarlarda güvenle kullanabileceklerini belirtti.

Immensa Sağlık Kliniği Başkanı Andrea Riposati ise, `Bu konuda UKHSA ile tam bir işbirliği içerisindeyiz. Kalite bizim için her şeyden önemlidir` dedi.

BAKMADAN GEÇME
İngiltere
HABER

İngiltere'de günlük vaka sayıları artıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.