Dünyanın en büyük bal kabağı: Araba ağırlığında

Düzenleyen:
Dünyanın en büyük bal kabağı: Araba ağırlığında

DÜNYA Haberleri

İtalya’da dünyanın en ağır bal kabağı üretildi. Genişliğiyle dikkat çeken ve bin 226 kilogram ağırlığıyla dünyanın en büyük bal kabağı olarak görülen kabak, Guinness rekorlar kitabına girdi.

İtalya’nın Toskana bölgesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen bal kabağı, Guinness rekorlar kitabına girerek dünyanın en büyük bal kabağı ünvanına sahip oldu.

BİN 226 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

Chianti bölgesinde Stefano Cutrupi adlı bir çiftçi tarafından yetiştirilen balkabağının bin 226 kilogram ağırlığında olduğu açıklandı.

Dünyanın en büyük bal kabağı: Araba ağırlığında

GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NA GİRDİ

2008 yılından bu yana dev bal kabağı yetiştiriciliği yapan Cutrupi’nin 26 Eylül’de Pisa şehri yakınlarındaki Peccioli'deki Campionato della Zuccone bal kabağı festivalinde sunduğu kabak, Guinness Rekorları tarafından tescillendi.

Dünyanın en büyük bal kabağı: Araba ağırlığında

DEĞERLENDİRMEYE ALINMIŞTI

Kısaca “Lo Zuccone” olarak bilinen bu etkinlikte, balkabakları ürünün kalitesinin rekabete girebilecek kadar iyi olduğunu teyit eden Great Pumpkin Commonwealth temsilcileri tarafından değerlendirildi.

REKOR KIRDI

Rekor kıran kabak bitkisinin Mart ayında tohumdan yetiştiği belirtilirken, çiftçi Cutrupi, Temmuz ayı sonuna kadar dünya rekoru kıran balkabağının eline geçebileceğini anladığını söyledi.  Cutrupi tarafından yetiştirilen kabağın birincilik ödülünün aldığı yarışmada ikinci balkabağının ağırlığı 978,99 kg, üçüncünün ise 794,51 kg oldu.

Dünyanın en büyük bal kabağı: Araba ağırlığında

Dünyanın en büyük bal kabağı: Araba ağırlığındaDünyanın en büyük bal kabağı ünvanını alarak adını Guinness Rekorlar kitabına yazdırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...