Ermeni’nin mayın oyunu

Ermeni’nin mayın oyunu

DÜNYA Haberleri

Erivan yönetimi, esir düşen askerlerin bırakılması karşılığında, Karabağ'da yerleştirdikleri mayınları gösteren haritaları verdi. Ancak haritaların büyük kısmı yanlış çıktı, mayına basan çok sayıda Azerbaycan Türkü öldü

Azerbaycan ordusuna ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı mayın arama ekipleri Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’ı mayın ve patlamamış mühimmattan temizlemeye devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgedeki güvenliğinin sağlanması, yollardaki mayınların temizlenmesi, dağlık ve geçişi zor bölgelerde bulunan Azerbaycan birliklerinin mevzileri doğrultusunda yeni ikmal yollarının yapılması için çalışmalar sürüyor. Son 10 günde işgalden kurtarılan bölgelerde 342 mayın bulunduğu kaydedilirken 96,7 hektarlık alanın mayınlardan temizlendiği açıklandı. Yalnızca 1-10 Aralık tarihleri arasında 342 mayın bulundu ve 96,7 hektarlık alan mayınlardan temizlendiği kaydedildi.

Ermeni’nin mayın oyunu
Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’da 13 bin 273 hektar alan mayınlardan temizlendi. 17 bin 202 mayın ve patlamamış mühimmat da bulunarak imha edildi.

Bugüne kadar, işgalden kurtarılan bölgelerde mühendislik ve tahkimat birimleri tarafından toplam 13 bin 273 hektar alanın mayınlardan temizlendiği, 628 kilometre yol döşendiği, 17 bin 202 mayın ve patlamamış mühimmatın bulunarak imha edildiği kaydedildi. Yerleşim yerlerinin, ekilebilir alanların mayınlardan ve patlamamış mühimmattan temizlenmesi çalışmalarında Türkiye Millî Savunma Bakanlığına bağlı Askerî Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT), tarafından üretilen Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatlarının da (MEMATT) kullanıldığı aktarıldı.

ESİR ERMENİ ASKERLER BIRAKILDI
Bununla birlikte Ermenilerin, yeni bir hain oyunu ortaya çıktı. Erivan yönetimi, Azerbaycan'la yapılan savaşta esir düşen askerlerinin serbest bırakılması için Rusya'dan yardım istedi. Ermeniler, bunun karşılığında da işgal ettikleri dönemde yerleştirilen mayınların işaretlendiği haritaları vermeyi teklif etti. Rusya'nın ara bulucuğunda yapılan teklif kabul edildi ve geçtiğimiz günlerde 10 Ermeni askeri serbest bırakıldı. Ancak, Azerbaycan yönetimi, söz konusu haritaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Çok sayıda Azerbaycanlı Türk 'mayın yok' diye gittikleri kendi topraklarında mayına basarak hayatını kaybetti. Daha önce Ağdam, Zengilan ve Fuzuli bölgeleri için teslim edilen mayın haritalarının yüzde 25’i doğru çıkmıştı. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...