Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya’da ‘zombi’ hücrelere karşı aşı geliştirildi: Yaşlanmayı durduruyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japonya’da ‘zombi’ hücrelere karşı aşı geliştirildi: Yaşlanmayı durduruyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya’da uzmanlar yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan ve ölüm riskini arttıran “zombi hücreler” için geliştirdikleri aşıda sonuç aldı.

Japonya’da uzmanlar yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan ve birçok hastalığa neden olan ve ölüm riskini arttıran zombi hücrelere karşı aşı geliştirdi. Juntendo Üniversitesi'nden Prof. Dr. Toru Minamino liderliğindeki ekip, test sonuçları Nature Aging adlı dergide yayımlanan ve fareler üzerinde denenen aşı sayesinde zombi hücrelerde azalma sağlandığını duyurdu.

ZOMBİ HÜCRELERDE AZALMA YAŞANDI

Deney farelerinde uygulanan çalışmada damar sertliğine neden olan zombi hücrelerin kümelendikleri bölgelerde azalma yaşandığını doğruladı. Bulguların aşının etkinliğine işaret ettiğini belirten Minamino, “Aşının damar sertliği, şeker hastalığı ve yaşlanmanın neden olduğu diğer hastalıkları önlemede kullanılabileceğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

ÖLMEYİ REDDEDEN HÜCRELER

Yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan zombi hücreler, bölünmeyi durdursa da ölmeyi reddeden hücreler olarak biliniyor. Zararlı kimyasallar salgılayarak yakındaki sağlıklı hücrelere zarar veren zombi hücreler, insan vücudunda biriktikçe şeker hastalığı, damar sertliği, kemik erimesi ve Alzheimer gibi hastalıklara neden oluyor. Bilim dünyası, zombi hücreleri ve dolaylı olarak neden olduğu sağlık sorunlarını ortadan kaldırabilecek ilaçlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...