Güney Afrika'daki sel felaketinde 45 kişi canından oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Afrika'daki sel felaketinde 45 kişi canından oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kwazulu-Natal eyaletinde yaşanan sel felaketinde 45 kişi canından oldu.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük kentlerinden Durban ve çevresinde görülen kuvvetli yağışlar beraberinde sel getirdi.  Kwazulu Natal eyaleti Kooperatif Yönetim ve Geleneksel İşler Yürütme Konseyi Üyesi Sipho Hlomuka, özellikle Durban kentini etkileyen sel felaketinde şimdiye kadar en az 45 kişinin öldüğünü bildirdi.

MAHSUR KALANLAR VAR

Güney Afrika Metalürji Servisine göre, Durban kenti çevresinde metrekareye düşen yağış miktarı son 24 saatte 300 milimetreye ulaştı. Durban Belediye Başkanı Mxolisi Kaunda, bölgedeki çok kuvvetli yağışlar karşısında hayrete düştüklerini söyledi. Kaunda, afet ekipleri ve itfaiyenin bölgede mahsur kalan kişilerin kurtarılması için durmaksızın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Kwazulu Natal eyalet yönetimi, halka yüksek yerlere sığınma çağrısında bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...