Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran medyası duyurdu: İsrail için casusluk yapmıştı! İsveçli akademisyen idam edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran medyası duyurdu: İsrail için casusluk yapmıştı! İsveçli akademisyen idam edilecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Nisan 2016’da İranlı nükleer fizikçilerin öldürülmesinde İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'a bilgi vermek ve casusluk faaliyetleri yapmaktan tutuklanan İran-İsveç çifte vatandaşı akademisyen Ahmed Rıza Celali’nin cezası belli oldu. İran’da tutuklu olarak tutulan Celali'nin cezasının 21 Mayıs'a kadar infaz edileceği bildirildi.

İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre, İranlı nükleer fizikçilerin öldürülmesinde İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'a bilgi vermek ve casusluk faaliyetleri yapmaktan suçlanan Ahmed Rıza Celali’nin infazının 21 Mayıs'a kadar gerçekleşeceği kaydedildi.

2016 YILINDA İRAN’DA TUTUKLANDI 

İsveç’te bulunan Stockholm'daki Karolinska Enstitüsü'nde tıp doktoru ve öğretim görevlisi olan Celali, Nisan 2016'da İran'da tutuklanmıştı. İranlı nükleer fizikçilerin öldürülmesinde İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'a bilgi vermek ve casusluk faaliyetleri yapmaktan idama mahkum edilen Celali’nin idam cezası 2017’de İran Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmıştı. 

İran medyası duyurdu: İsrail için casusluk yapmıştı! İsveçli akademisyen idam edilecek

BAŞKANLIĞA ÇAĞRILMIŞTI

2017 yılından bu yana ertelenen idam kararı İranlı eski yargı yetkilisi Hamid Nuri hakkında müebbet hapis talep edilmesinin ardından gelmesi dikkati çekti. İran'da 1988'deki toplu idam kararlarında rolü olduğu öne sürülen ve 2019'da İsveç'te tutuklanan eski savcı vekili Nuri hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu savunan İran yönetimi, konuyla ilgili itirazlarını iletmek için 2 Mayıs'ta İsveç'in Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...