Sırplar, Bosna Hersek kurumlarından ayrılacak

Sırplar, Bosna Hersek kurumlarından ayrılacak

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, ülkedeki iki entiteden biri Sırp Cumhuriyeti’nin (RS) “ayrılma” planlarını şimdilik durduklarını açıkladı.

Banja Luka kentinde gerçekleştirilen RS Halk Meclisi oturumunun ardından konuşan Dodik “Askerî ve vergilendirme gibi ulusal düzeydeki kurumların entite düzeyine çekilmesi, RS’in Bosna Hersek’ten ayrılması anlamına geliyor. Ukrayna’daki savaş sebebiyle oylamayı erteledik” dedi. Rusya’nın ayrılmaya yol açan oylamayı desteklediğini savunan Dodik “Rusya’ya yaptırım uygulanmasına karşıyız. RS, Ukrayna’daki savaşa ilişkin nötr tavrını sürdürmeye devam edecek” ifadelerini kullandı. Entite düzeyinde kurulacak bir kurumun varlığı RS’nin “paralel” bir devlet hazırlığında olduğu şeklinde nitelendirilirken, Dodik’in ayrılıkçı söylemleri ve hareketleri Bosna Hersek’te yeniden savaş olur mu sorularını gündeme getirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...