Kan donduran görüntüler! Fransız polisi, Türk asıllı vatandaşı nefessiz bırakarak öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kan donduran görüntüler! Fransız polisi, Türk asıllı vatandaşı nefessiz bırakarak öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Geçen yıl Fransa'da polis tarafından gözaltına alınan ve ters kelepçe takılan Türk asıllı bir kişi, kelepçesi çıkarılırken vücuduna yapılan baskı nedeniyle nefessiz kalarak hayatını kaybetti. Kan donduran olayın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Fransız polisi, geçen yıl 35 yaşındaki Türk asıllı vatandaş Mert Keskin'i gözaltına aldı. Ters kelepçe takılan Keskin, karakola polisler eşliğinde getirildi. Nezarete götürülen Keskin, burada kelepçesi çözülmeye çalışıldığı sırada hayatını kaybetti.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Kan donduran olaya dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Keskin'in, verilen ifadelerin aksine karakola sakin bir şekilde geldiği ve nezarete götürüldüğü görülen görüntülerin ardından bir görüntü de nezaretten geldi. Görüntülerde ters kelepçeliyken bankın üzerine yüz üstü yatırılan ve kelepçesi çıkarılmak istenen Keskin'e baskı uygulandığı görülüyor.

Söz konusu kayıtta, bir polisin Keskin'i yüz üstü yatırdığı ve hareket etmesini engellemek için vücuduna dirseğiyle baskı yaptığı, odadaki diğer memurların da benzer şekilde davrandığı görülüyor. Ardından polisler 3 dakika boyunca Keskin'in kelepçelerini açmaya çalışıyor ancak anahtarın yanlış olduğunun anlaşılmasıyla bir diğer polisin getirdiği doğru anahtarla açılıyor.

Kan donduran görüntüler! Fransız polisi, Türk asıllı vatandaşı nefessiz bırakarak öldürdü

KALP MASAJINA 2 DAKİKA SONRA BAŞLIYOR

Polisler, dakikalarca üzerine bastığı Keskin'in tepki vermediğini fark edince, endişeye kapılarak kolunu yukarı kaldırıp aşağı bırakıyor.​ Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, polis kalp masajına Keskin’in nefes almadığını anladıktan yaklaşık 2 dakika sonra başlıyor.

Bulunduğu yerde hareketsiz yatan Keskin'in sağlık ekiplerinin intikal etmesiyle öldüğü anlaşılıyor, ölüm tarihi ve saati 13 Ocak 2021 saat 05.00 olarak kayıtlara geçiyor.

Polisler ifadelerinde, Keskin'in karakolda yerinde durmadığını sürekli hareket ettiğini ileri sürmüştü.

KESKİN'İN OTOPSİ RAPORU

Otopsi raporunda, Keskin'in nefessiz kalarak öldüğünü ve vücudunda kendisini savunmaya çalıştığına dair ize rastlanmadığı ifade edilmişti.

Keskin'in kollarının yanı sıra başında ve boynunda morluklara rastlandığı belirtilen raporda, maktulün kalp durması sonucu öldüğü bilgisine yer verilmişti. Öte yandan kanında yasa dışı maddelere rastlandığı kaydedilmişti.

O gün karakolda bulunan bir polis memuru da Ulusal Polis Soruşturma Birimine (IGPN) verdiği ifadede, Keskin'in karakola getirildiği sırada ağzının kenarında kan gördüğünü, polislerin yardımıyla ayakta durabildiğini ifade etmişti.

İkinci bir polis ise verdiği ifadede, Keskin'in nezarete götürülmeden önce iki kez kalbinin üzerinde ağrı hissettiğini söylediğini, polislerden bir bardak su istediğini ancak polislerin bu isteğini geri çevirdiğini aktarmıştı.

Üçüncü bir polis de Keskin'in halinden hastaneye götürülmesi gerektiğinin anlaşıldığını ancak polislerin zaman olmadığını gerekçe göstererek, bunu yapmadığını kaydetmişti.

Olayla ilgili olarak emniyetin açtığı soruşturmanın ardından savcılık da ikinci bir soruşturma başlatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...