Rusya gazı kesti... Almanya kömüre döndü

Düzenleyen:
Rusya gazı kesti... Almanya kömüre döndü

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimini ardından Almanya'da diğer AB ülkeri gibi Rusya'ya yaptırım kararı almıştı. Rusya ise yaptırım uygulayan ülkelerin dogal gazını keseceği tehditinde bulunmuştu. Dogal gaz olmadan çetin bir kışa hazırlanan Almanya üretimde kömüre geri dönüş yaparken, kapatılan kömür yakıtlı santrallerin de yeniden devreye alınmasına kararı verdi.

Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkeler enerji krizi ile mücadele ediyor.

Son olarak Rus enerji firması Gazprom Avrupa'ya sağladığı doğal gaz da kısıntıya gideceğini duyurmuştu. 

Üretimde düşüş korkusu yaşayan Almanya,  gaz yerine kömür santrallarının daha fazla kullanılmasına karar verdi. Daha az gaz kullanımının teşviki için de çalışmalara başladı.

Almanya Ekonomi Bakanlıkğı kömür santrallarının yeniden devreye alınmasıyla ülkenin elektrik üretim kapasitesinin gerektiğinde 10 gigawatt artacağı bilgisini paylaştı.

Rusya'nın gaz kısıntısı kararının siyasi olduğunu ifade eden Bakan Habeck de elektrik üretiminden çok şu anda alınan gazın depolama tesislerine yönlendirilmesi gerektiğini belirterek "Aksi halde kış zorlu geçecek" dedi.

Alman basını gaz depolama tesislerinin şu anda yüzde 57 doluluk oranında olduğunu bildirirken hükümet kasıma kadar bu oranı yüzde 90'a ulaştırmak istiyor.

GAZ KULLANMAYANA TEŞVİK ÖDEMESİ

Kömür kullanımını artırmanın yanında Alman hükümeti daha az gaz kullanılmasını teşvik edecek bir mekanizmayı da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu mekanizmayla daha az gaz kullanarak da üretimine devam edebilecek sanayi tesisleri, kullanımlarını düşürdükleri oranda devletten teşvik alacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...