İstanbul'daki 'tahıl koridoru anlaşması'na gölge düştü: Rusya Odesa'yı vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
İstanbul'daki 'tahıl koridoru anlaşması'na gölge düştü: Rusya Odesa'yı vurdu

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşmasının ardından olumlu mesajlar gelmeye devam ederken, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Ukrayna tarafından açıklanan habere göre; Rus füzeleri Odesa limanını vurdu.

Dünyanın uzun süredir takip ettiği tahıl koridoru anlaşması dün Dolmabahçe'de yapılan imza töreni ile nihayete erdi. Olumlu gelişmenin ardından tahıl fiyatları çakılırken, rahat bir nefes alınacağı beklentisi uzun sürmedi. Ukrayna ordusu, Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ihracatını sürdürmek için Karadeniz limanlarını yeniden açılmasını öngören anlaşmanın İstanbul'da imzalamasından bir gün sonra Rus füzelerinin Odesa limanındaki altyapıyı vurduğunu söyledi.

UKRAYNA, TÜRKİYE VE BM'Yİ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRMEYE ÇAĞIRDI

Saldırıyı Telegram üzerinden duyuran Ukrayna Ordusu Güney Harekât Komutanlığı, "Düşman Kalibr füzeleriyle Odesa deniz ticaret limanına saldırdı; 2 füze hava savunma kuvvetleri tarafından vuruldu; 2 füze limanın altyapısını vurdu" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusu, Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ihracatını sürdürmek için Karadeniz limanlarını yeniden açılmasını öngören anlaşmanın İstanbul'da imzalamasından bir gün sonra Rus füzelerinin Odesa limanındaki altyapıyı vurduğunu söyledi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve BM'yi tahıl ihracatı için yapılan anlaşmadaki taahhütleri yerine getirmeye çağırdı.

FÜZELER LİMANIN ALTYAPISINI VURDU

Ukrayna Ordusu Güney Harekât Komutanlığı saldırıyı Telegram üzerinden "Düşman Kalibr füzeleriyle Odesa deniz ticaret limanına saldırdı; 2 füze hava savunma kuvvetleri tarafından vuruldu; 2 füze limanın altyapısını vurdu" ifadeleriyle duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler ve Türkiye'yi Rusya'nın Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatı için güvenli bir koridor anlaşması kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesini

İstanbul'daki 'tahıl koridoru anlaşması'na gölge düştü: Rusya Odesa'yı vurdu

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...