ABD alarma geçti, Pentagon soruşturma başlattı: Ukrayna savaşının gizli planları sızdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD alarma geçti, Pentagon soruşturma başlattı: Ukrayna savaşının gizli planları sızdı

DÜNYA Haberleri

ABD ve NATO'ya ait Ukrayna'daki savaşla ilgili gizli belgeler, sosyal medyada sızdırıldı. Gelişmenin ardından, Washington'ı alarm durumuna geçti. Pentagon ise olayla ilişkin soruşturma başlattı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), Rusya'ya karşı Ukrayna ordusunu güçlendirmeyi amaçlayan gizli savaş planları sızdırıldı. Belgeler Twitter ve Telegram'da paylaşılırken, Pentagon olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BİLGİLER İÇERİSİNDE UKRAYNA'NIN ASKER SAYISI VE SİLAHLARI DA VAR

NYT'de yer alan habere göre, Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik beklenen karşı taarruzuna dair ABD ve Ukrayna arasında yürütülen görüşmeleri içeren gizli belgelerde, Ukrayna'nın asker sayısı ve silahları gibi Rusya için yararlı bilgiler olması dikkat çekiyor.

Belgelerde, orijinal belgelerde bazı değişiklikler yapıldığı ve ölen Rus askeri sayısının düşük gösterildiği belirtildi.

https://twitter.com/nytimes/status/1644105231473442816

ABD İSTİHBARATI AÇISINDAN ÇOK CİDDİ BİR VERİ İHLALİ

Öte yandan Ukrayna'ya yönelik silah sevkiyatı ayrıntılarının ve Ukrayna ordusuna ait fotoğrafların sızmasının, ABD istihbaratı açısından çok ciddi bir veri ihlali olduğu kaydedildi.

ABD'li yetkililerin paylaşımların silinmesi için başlattığı girişimlerin başarılı olamadığını belirtilirken, Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh "Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili haberleri inceliyoruz" dedi.

(The New York Times)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...