ABD basını Biden'ı yerden yere vurdu: Orta Doğu politikası çöktü, utanç verici başarısızlık!

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
- Güncelleme:
ABD basını Biden'ı yerden yere vurdu: Orta Doğu politikası çöktü, utanç verici başarısızlık!

DÜNYA Haberleri  / Yeni Şafak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti, ABD basınında geniş yankı uyandırdı. ABD medyası, Blinken'ın, Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedildiğine dikkat çekerek bu durumun "utanç verici bir başarısızlık" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İşgalci İsrail ordusu 33 gündür kadın çocuk demeden, hedef gözetmeksizin Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

Tel Aviv yönetimine en büyük desteği ise ABD hükümeti sağlıyor. Savaşın ilk gününden bu yana işgalci İsrail ordusuna milyarlarca dolar silah desteği sağlayan Washington yönetimi, dünyadan gelen yoğun tepkileri azaltmak için de politikalar geliştirmeye çalışıyor.

ABD basını Biden'ı yerden yere vurdu: Orta Doğu politikası çöktü, utanç verici başarısızlık!

Geçtiğimizde günler ABD Dışişleri Bakanı Antony Bilnken Orta Doğu'da ziyaretler gerçekleştirmiş ve aradığı desteği bulamamıştı.

Blinken'ın Orta Doğu turu kapsamında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret ise ABD medyasında gündem oldu.

"BIDEN'IN ORTA DOĞU POLİKİTASI ÇÖKTÜ"

ABD'li The Nation, Blinken'in diplomatik gezisinin "utanç verici bir başarısızlık" olduğunu yazdı.

"Hafta Sonu Biden'ın Orta Doğu Politikası Çöktü" başlıklı yazıda, Blinken için durumun olabilecek en kötü şey olduğu belirtildi. Biden'ın Gazze'yi dümdüz etmek için İsrail'e yeşil ışık yaktığı hatırlatılan haberde, görülen tek şeyin Biden'ın Orta Doğu stratejisinin sonu anlamına gelen bir reddedilme olduğu yazıldı.

ERDOĞAN, BLINKEN'LA GÖRÜMEYİ REDDETTİ

Blinken'in cebinde 14 milyon dolarlık askeri paketle gittiği İsrail'de 'insani duraklama' istediği belirtildi. ABD'nin çelişkili adımlar attığı söylenilen haberde, Netanyahu'nun ateşkesi reddettiği hatırlatıldı.

Netanyahu'nun saldırıların durmasının ardından ciddi bir siyasi krizle karşı karşıya kalmasının yanı sıra ABD'den de istediği desteği görmediği iddia edildi.

Biden'ın dış politikası kendi tasarladığı bir kıskaç tuzağına düşmüş durumda olduğu ifade edilen haberde, uzlaşmaz taahhütler arasında sıkıştığı bildirildi.

Blinken'in ziyaretlerinin diğer duraklarında da durumunun daha iyi olmadığı hatırlatıldı. Ankara'ya geldiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiği yazıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...