Katliamların şahidi ABD'li hemşire yaşadıklarını anlattı! 'Kalbim Gazze'de, anında dönmeye hazırım'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'li hemşire Emily Callahan, Gazze'de yaşadıklarını katıldığı televizyon programında anlattı. Callahan, kalbinin Gazze'de olduğunu, tekrar dönme ihtimali olursa 'anında' döneceğini söyledi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki katliamlarını sürdürüyor. Katliamların başladığı ilk andan itibaren, elektrik, su, yakıt gibi temel ihtiyaçların Gazze'ye ulaşmasını engelledi. Katliamda sınır tanımayan İsrail ordusu, yaşlı, kadın, çocuk ayrımı yapmadan birçok insanın ölümüne sebep oldu. Gazze'deki insanlık dramının en büyük şahidi ise doktorlar. Bir taraftan İsrail bombardımanı tehlikesi altında yaralıları tedavi etmeye çalışan, bir taraftansa ablukanın getirdiği zorluklarla mücadele eden doktorlar, Gazze'de büyük fedakarlıklar da bulunuyor.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

ABD'li hemşire Emily Callahan'da o doktorlardan birisi. Sınır Tanımayan Doktorlar'a (MSF) bağlı olarak çalışan Callahan, katıldığı televizyon programında Gazze'de yaşadıklarını anlattı.

Katliamların şahidi ABD'li hemşire yaşadıklarını anlattı! 'Kalbim Gazze'de, anında dönmeye hazırım'

KALBİM GAZZE'DE

Emily Callahan, "Kalbim Gazze'de, hep Gazze'de kalacak" dedi. Callahan, Gazze'deki çocukların "yüzlerinde ve vücutlarında çok büyük yanıklar" olduğunu ve hastanelerin çok kalabalık olmasından dolayı çok hızlı bir şekilde taburcu edildiklerini kaydetti.

FİLİSTİNLİLER OLMASA AÇLIKTAN VE SUSUZLUKTAN ÖLÜRDÜK

Çalıştığı hastanedeki Filistinli personelin kendilerine yardımcı olduklarını anlatan Callahan, "Onlar olmasaydı açlıktan ve susuzluktan ölürdük." diye konuştu.

HER SABAH HAYATTA MISIN DİYE SORUYORUM

Hastanedeki doktorlar ve hemşirelerle görüşüp görüşmediği sorusuna ise Callahan, "Her sabah kalkıp onlara 'Hayatta mısın?' mesajı gönderiyorum." yanıtını verdi.

ANINDA GERİ DÖNERİM

Callahan, Gazze'ye tekrar geri dönüp dönmeyeceği sorusu üzerine "Anında geri dönerim. Kesinlikle anında geri dönerim. Kalbim Gazze'de, hep Gazze'de kalacak." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...