ABD basını: Ukrayna'nın karşı taarruzu başarısız! Zelenski'nin önünde iki seçenek var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD basını: Ukrayna'nın karşı taarruzu başarısız! Zelenski'nin önünde iki seçenek var

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş devam ederken, savaş bölgesinden gelen haberler Ukrayna için işlerin pek iyi gitmediğini gösteriyor. ABD'li Newsweek dergisi, karşı taarruz başlatan Ukrayna'nın çok fazla kayıp verdiği ve Rus savunmasını geçemediğini aktardı. Zelenski'nin önünde iki tatsız seçenek olduğu da belirtildi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden çatışmalar, Avrupa kıtasında ikinci dünya savaşından bu yana görülen büyük can kayıplarına neden oluyor.

İki komşu ülkede on binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve savaşın devam etmesi halinde daha fazlasının daha ölebileceği belirtiliyor.

Ukrayna, savaşın başında savunma pozisyonundayken, başta NATO üyesi ülkelerden olmak üzere aldığı silah ve finansal destek sayesinde taarruza geçmiş durumda.

ABD merkezli haftalık haber dergisi Newsweek, Ukraynalı yetkililerle görüşerek, Kiev’in sır gibi sakladığı taarruzdaki son durumu paylaştı.

ABD basını: Ukrayna'nın karşı taarruzu başarısız! Zelenski'nin önünde iki seçenek var

‘’UKRAYNA ÇOK FAZLA KAYIP VERİYOR’’

Ukrayna ordusunun uzun süredir beklenen karşı saldırısının şimdiye kadar istenildiği gitmediği ve çok fazla kayba neden olduğu bildirildi.

‘'Ukrayna askerleri ülkenin güneyinde ve doğusundaki toprak parçalarını yüksek maliyetle geri kazandı'’ diyen Newsweek, Ukrayna güçlerinin haftalardır süren saldırılarına rağmen Rus savunma ağını yıkamadığı belirtildi.

Haberde ''Ukraynalıların Rus savunma hattına çok ağır kayıplar verdiği bildiriliyor, ancak Moskova'nın çok katmanlı savunma ağı henüz kırılmadı'' denildi.

Adının gizli kalması koşuluyla Newsweek'e konuşan kaynaklardan elde edilen bilgilere dayandırılan haberde Kiev yönetimindeki çatlak da gün yüzüne çıktı.

SİYASİ VE ASKERİ KANAT FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Haberinde '’Zelenski, imkânsız bir seçimle karşı karşıya’' diyen Newsweek, Ukrayna liderinin ya her şeyi göze alıp maliyetli bir başarısızlık riskini alacağı ya da Ukrayna'nın kayıplarını azaltmak ve siyasi açıdan zarar verici bir yenilgiyi kabul edeceğini yazdı.

Yönetimde bu konu ile ilgili iki kanadın olduğunun altını çizen ABD'li dergi, sivil kanat ile askeri kanadın farklı fikirlerde olduğunu bildirdi.

Dergiye konuşan kaynak 'Ukrayna liderliği arasında askeri strateji konusunda kesinlikle bazı farklılıklar var' dedi.

Adı gizli tutulan aynı kaynak sözlerine şöyle devam etti;

'Askeri tarafta, zorlamaya devam etmek isteyen Zaluzhnyi ve diğerleri var. Siyasi tarafta bunun şu anda en mantıklı seçenek olup olmadığı konusunda bazı sorular var.'’

ABD basını: Ukrayna'nın karşı taarruzu başarısız! Zelenski'nin önünde iki seçenek var

‘’PEMBE TABLO ÇİZİYORLAR’’

Dergiye konuşan bir başka kaynak ise bazı sivil hükmet yetkililerinin askeri kanadı pembe bir tablo çizmek ile itham ettiğini belirtti ve ekledi;

‘'Bu durumdan son derece mutsuzlar.'’

Bu memnuniyetsizliğin askeri kademede bir değişikliğe neden olup olmayacağının sorulması üzerine aynı kaynak ‘'Belirli bir şey duymadım, ancak böyle bir şey tasavvur edilebilir'’ dedi.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Newsweek'in haberi üzerine Ukrayna'dan konu ile ilgili resmi bir açıklama geldi.

Bir Savunma Bakanlığı sözcüsü, Newsweek'e yaptığı açıklamada, "askeri komutanlık ile ülkenin siyasi liderliği arasında doğrudan iletişim olduğu" ifadesine yer verdi.

Sözcü, Newsweek'e konuşan kaynağın iddiaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...