ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bağdat'a gitti, çelik yelek ile gezdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bağdat'a gitti, çelik yelek ile gezdi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ardından Irak'a da sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın "Direniş güçleri ABD'nin Irak'taki ve Suriye'deki üslerine saldırı düzenleyecek" açıklaması sonrası Blinken'in Bağdat'ta çelik yelek ile gezmesi dikkat çekti.

Orta Doğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak'a sürpriz bir ziyaret düzenledi. Blinken, Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya gelerek Gazze'deki gelişmeleri ele aldı. İnsani durumun kötü olduğu Filistin'e gıda, su ve tıbbi yardımların gönderilmesi meselesinin de masaya yatırıldığı görüşmede, Sudani'nin ülkesinin Gazze'ye yönelik Siyonist saldırıları kabul etmediği ve acil ateşkesin yapılması yönündeki tutumunu yinelediği aktarıldı.

Blinken'in uçağının ilginç rotası ise dikkat çekti. Akşam saatlerinde Güney Kıbrıs Rum kesimine sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Blinken'in uçağının önce Girit adasına gittiği, ardından Ankara'ya indiği ortaya çıktı. Ancak Blinken'in kendisinin ise C-17 tipi askeri uçakla gizlice Bağdat'a gittiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bağdat'a gitti, çelik yelek ile gezdi

"İRAN İLE KARŞILAŞMA İSTEMİYORUZ"

Daha sonra ABD Bağdat Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Dışişleri Bakanı, "Irak Başbakanı ile iyi ve şeffaf görüşme gerçekleştirdim. Iraklı yetkililerle güvenlik durumunu de ele aldık." dedi. İran yanlısı Şii milislerin Gazze savaşını ABD'ye yönelik istismar etmemeleri gerektiğini ifade eden Blinken, şunları aktardı: "Vatandaşlarımızın güvenliğini korumak için her türlü yola başvuracağız. Biz, İran ile karşılaşma istemiyoruz ancak güçlerimiz veya sivil vatandaşlarımızın korunması için her şeyi yapacağız. Irak Başbakanı Sudani, güçlerimiz ve vatandaşlarımızı hedef alan saldırıları kınadığını açık şekilde ifade etti ve bunun tekrarlanmaması için çabasını anlattı. Müttefiklerimize ve ortaklarımıza Gazze'deki çatışmanın hiçbir bölgeye genişlememesi gerektiğini söylüyoruz."

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bağdat'a gitti, çelik yelek ile gezdi

BLİNKEN IRAK'TA ÇELİK YELEK GİYDİ

Bağdat Uluslararası Havaalanı'na inen Blinken’ın çelik yelek giydi ve askeri helikopterle Yeşil Bölge'ye gitti.  

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Bağdat'a gitti, çelik yelek ile gezdi

"BLİNKEN'İ PROTESTO EDİN" ÇAĞRISI

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a yakın sosyal medya hesabından ise bir çağrı yapıldı. Destekçilere seslenilen mesajda "Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda toplanın. Blinken'in ziyaretini protesto edin. ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Netenyahu'nun posterlerini yakın" denildi.

HİZBULLAH: ABD ÜSLERİNE SALDIRACAĞIZ

Irak Hizbullah'ı Askeri Sözcüsü Abu Ali es-Askeri de X üzerinden dün yaptığı paylaşımda "Blinken'in ziyaretini kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "Savaşın ve soykırımın sorumlusu ABD'dir. Direniş güçleri, ABD'nin Irak'taki ve Suriye'deki üslerine saldırı düzenleyecek" tehdidinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...