ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Buça'da katliam yapanlar hesap verecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Buça'da katliam yapanlar hesap verecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Buça'da sivil ölümlerini vahşet olarak yorumladı. Blinken, bunun hesabını soracaklarını söyledi.

Rusya, Ukrayna'nın Buça şehrinden çekilince yaptığı sivil katliamda ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dünyayı ayağa kaldıran bu görüntüler sonrası Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO dışişleri bakanları toplantısına katılmaya karar verdi. Blinken, Washington'dan hareketinden önce, basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Buça'daki sivil ölümlerinin "korkunç" olduğunu söyleyen Blinken "Buça'da gördüğümüz şey bir vahşettir; serseri bir grubun rastgele bir eylemi değil, öldürmek ve işkence etmek amaçlı, kasıtlı bir saldırıdır" ifadelerini kullandı. Söz konusu saldırıya karışanların hesap vermesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Blinken, bu kapsamda delilleri toplamaya çalıştıklarını ve Rusya'ya yeni yaptırımların, Brüksel'deki görüşmelerde gündemde olacağını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...