ABD 'haftalarca' sürebilecek büyük bir saldırıya hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: NBC News
- Güncelleme:
ABD 'haftalarca' sürebilecek büyük bir saldırıya hazırlanıyor

Dünya Haberleri  / NBC News

ABD, İran destekli milislerin Ürdün'de 3 askerlerini öldürmesinin ardından, İran bağlantılı hedeflere karşı 'haftalarca' sürebilecek misilleme saldırılarına hazırlanıyor.

İran destekli milis güçleri, Ürdün'deki bir üste 3 ABD askerini öldürdü. Konuya dair açıklamalarda bulunan yetkililer, Biden yönetiminin henüz hedefleri kesinleştirmediğini ancak 'haftalarca sürebilecek' bir misilleme saldırına hazırlandığını söyledi.

SİBER OPERASYONLAR DA İÇERECEK

NBC News'e açıklamada bulunan yetkililer, ABD'nin İran destekli milislere yönelik misilleme saldırılarının 'haftalarca sürebilecek bir kampanya' olacağını söyledi. Hedeflerin İran dışındaki İran hedeflerini de içermesi ve kampanyanın hem saldırıları hem de siber operasyonları içermesi bekleniyor.

'SALDIRIYA KARŞILIK VERİRİZ' MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ürdün'deki bir üsse düzenlenen ve üç Amerikan askerinin ölümüne neden olan insansız hava aracı saldırısına nasıl misilleme yapılacağına karar verdiklerini açıklamasının ardından Tahran, topraklarına ya da çıkarlarına yönelik herhangi bir saldırıya kararlılıkla karşılık vereceği uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: NBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...